5 Ekim 2024 Cumartesi

HDP'nin 9. kuruluş yıldönümü Beytüşşebap'ta kutlandı

HDP'nin 9. kuruluş yıldönümü Beytüşşebap'ta halaylarla kutlandı. 

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) 9. kuruluş yıldönümü kutlamaları devam ediyor. Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde yapılan kutlamaya, HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, HDP Silopi Belediyesi Eşbaşkanı Adalet Fidan, parti üyeleri, il, ilçe yöneticileri ve Barış Anneleri Meclisi üyelerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Kadınların yöresel kıyafetleriyle katıldığı Sergi Caddesi'ndeki kutlama alanı HDP bayraklarıyla donatıldı. Şarkılar eşliğinde çekilen halayın ardından konuşan İlçe Eşbaşkanı Beybun Aslan, HDP'nin kuruluş yıldönümünü kutlayarak, mücadeleyi büyüteceklerini vurguladı.

Ardından konuşan HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz ise şunları söyledi: "HDP 9 yaşında ama binlerce yıllık mirasın sahibi. Bugün cezaevlerinde binlerce arkadaşımız esir tutulmuş. Haklarını istedikleri için ve halkı için mücadele ettikleri için tutuklandılar. Bugün iktidardaki AKP ve ortağı MHP, halkımıza saldırıyor. Ama direnen annelerimiz, kıymetli gençlerimiz ve mücadele eden halkımız bu saldırılar karşısında hiç bir zaman diz çökmedi ve biz de bu direnişle gurur duyuyoruz. Her zaman söylediğimiz gibi HDP, bir kapı değildir ki kapatasınız. HDP gücünü binlerce yıllık mücadeleden alıyor. 'HDP'yi kapatacağız' diyenler kendileri gidiyor. Ellerinde hiç bir şey kalmamış. Her geçen gün biraz daha zayıflıyorlar. Gitme vakitleri gelmiştir."

Kaçmaz'ın konuşmasından sonra kutlama, çekilen halay ve zılgıtlarla son buldu.