4 Ekim 2024 Cuma

HDP'liler Ankara il örgütünde sabaha kadar nöbet tutacak

4 Kasım siyasi darbesine karşı HDP Ankara İl önünde yapılması planlanan eylem polis tarafından engellendi. HDP'liler, sabaha kadar parti binasında nöbet tutma kararı aldı.

HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş ile 9 milletvekilinin dokunulmazlıkları kaldırılarak tutuklandıkları 4 Kasım 2016 darbesine karşı Ankara'da yapılmak istenen eylem polis tarafından engellendi.

HDP Ankara İl binası önünde yapılmak istenen eyleme katılan kitle polis engelini, "HDP halktır halk burada" sloganıyla protesto etti.

HDP Ankara İl Eşbaşkanı Pakize Sinemillioğlu, "Darbeler devam ediyor" diyerek yasağa tepki gösterdi. Sinemillioğlu, "Biz bunları biliyoruz. Bir kez daha daha bizi yok etmeye çalışan zihniyetle karşı karşıyayız. Ama biz asla yılmayacağız. Umut dimdik ayakta. Mücadelemiz devam edecek. Sloganlarımız ve zılgıtlarımızla buradan ses çıkaracağız" diye konuştu.

"Darbe devam ediyor biz nöbetteyiz" şiarıyla sosyal medya eylemi yapacaklarını açıklayan Sinemillioğlu, il binasında sabaha kadar nöbet tutacaklarını duyurdu.