5 Ekim 2024 Cumartesi

HDP'li vekiller Meclis'e düzenlenen polis operasyonunu anlattı

HDP Milletvekilleri Kaçmaz ve Kerestecioğlu, Meclis'e polis operasyonu düzenlenerek Gergerlioğlu'nun gözaltına alınması sırasında yaşananları aktardı. Şaşmaz, Gergerlioğlu'nun namazını kılması ve üstünü değiştirmesine izin verilmesini istedikleri için darp edildiklerini aktarırken, Kerestecioğlu, haklarında yazılan yalan yanlış sözlere itibar edilmemesini söyledi ve "Halkımız bizi bizden dinlesin" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun Meclis'e düzenlenen polis operasyonuyla yaka paça gözaltına alınmasını önlemeye çalışan HDP milletvekilleri Filiz Kerestecioğlu ve Hüseyin Kaçmaz darp edildi. Vekiller, HDP Grup odasının bulunduğu koridora çıkmasın diye odaya kilitlenmeye çalışıldı, danışmanların vekillerin yanına gitmesi engellendi.

HDP Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, hukuksuz gözaltı sırasında yaşananları aktardı. AKP-MHP faşist iktidarının uygulamalarının Meclis'te de nasıl karşılık bulduğuna dikkat çeken Kaçmaz, "Maalesef ki Ömer hocamızın vekilliğinin hukuka aykırı düşürülmesinden sonra kendisinin bu haksız ve hukuksuz karara karşı sürdürdüğü eylemin 5. gününde, sabah namazı için lavaboya gittiğinde aniden HDP koridoru iki tarafından yüzlerce meclis polisi tarafından kuşatmaya alındı. HDP Grup odalarının neredeyse tümüne polis tarafından etten duvar örüldü, danışman arkadaşlarımız dışarı çıkarıldı" dedi.

'AYAKKABILARINI DAHİ GİYEMEDİ'
Gergerlioğlu'nun nöbet tuttuğu odaya giren Kaçmaz, namaz kılmak için abdest almak üzere lavaboya gittiğini anlattı. Gergerlioğlu'nun kıyafetlerini ve ayakkabılarını gösteren Kaçmaz, "Tam bir vahşet ve barbarlık vardı. Zorla sürükleyerek götürdüler. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan getirilen yalan yanlış tutanakla söz konusu talimatı veren savcı bildiğimiz bir savcı. Kobanê soruşturmalarında hukuka aykırı bir şekilde karar veren, HDP'ye açıkça aleni bir şekilde düşmanlığını hukuku çiğneyerek yapan bir savcı. Tutanakta yalan yanlış bilgiler var; 3 yıl önce yürütülen soruşturma kopyala yapıştır yapılmıştı. Olmayan bir şeyi var gibi gösterdiler" diye konuştu. 

Gergerlioğlu'nun namazını kılması ve üstünü değiştirmesi için zaman tanınmasını istedikleri için polisler tarafından darp edildiklerini anlatan Kaçmaz, "Talimat yukarılardan gelmişti" dedi.

'SÖZ VERİYORUZ BU ZALİMLİĞİ YAPANLARDAN HESAP SORACAĞIZ'
Kaçmaz, AKP/MHP faşist blokunun bir kez daha ne kadar vahşi ve barbar olabileceğini gösterdiğinin altını çizdi ve ekledi: "Tarih şahit; söz veriyoruz bu zalimliği yapanlardan er ya da geç hesap soracağız."

KERESTECİOĞLU: LÜTFEN HALKIMIZ BİZİ BİZDEN DİNLESİN
Yaşananların algı yönetimi olduğuna dikkat çeken HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu da "Bu asla bizim için kabul edilebilir bir şey değil. Ömer Faruk vekilimiz halkın vekilidir. Burada barışçıl direnme hakkını kullanmıştır, sivil itaatsizlik yapmıştır. Özellikle halkımıza söylüyorum lütfen, yazılan çizilen hiçbir şeye inanmasınlar. Ve bizi bizden dinlesinler" çağrısında bulundu.