18 Eylül 2024 Çarşamba

HDP Stuttgart Seçim Platformu kuruldu

HDP Stuttgart Seçim Platformu kuruldu. Platform, 13 Mayıs'ta HDP milletvekili Aydoğan'ın katılımıyla miting düzenleyecek.
Avrupa Seçim Koordinasyonu'nun 24 Haziran seçimlerine ilişkin çağrısı üzerine Stuttgart'ta yapılan toplantıyla HDP Stuttgart Seçim Platformu kuruluşunu ilan etti.
 
Kuruluş toplantısına, Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF), Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu (ATİF), Alman ve Göçmen Devrimciler Bir Arada Oluşumu (ADG), Dersim Soykırım Derneği, Kürdistan Gençlik Federasyonu (FCK), Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Stuttgart, Ludwigsburg Alevi Derneği, Maraş İnisiyatifi, Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB), Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) temsilcileri katıldı.Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF) gözlemci  olarak yer aldı.
 
Toplantıda, AKP-MHP-Ergenekon faşist iktidarının emek, demokrasi, özgürlük, kadın, Alevi ve Kürt düşmanlığıyla kendi rejimini yeniden tahkim etmek istediği vurgulandı.
 
İktidarın faşist rejimi kurumsallaştırmak istediğine dikkat çeken katılımcılar,  "Zaman kaybetmeden tüm antifaşist toplum kesimleri, demokrasi, emek ve özgürlük savunucuları olarak hak, adalet, demokrasi ve özgür geleceğimiz için yan yana gelmemiz, iki ay sonraki seçimde işi şansa bırakmadan faşizmi yenmek durumundayız" vurgusunu yaptı.
 
Toplantının sonucunda koordinasyon kurulu ile yürütme kurulu oluşturuldu, basın, maliye ve teknik komisyonlar kuruldu. Oy kullanma bölgeleri için görevliler de belirlendi. Bir hafta içinde seçim sandıklarında görev alacak müşahitlerin belirlenmesi kararı alındı.
 
13 Mayıs'ta HDP milletvekili Nursel Aydoğan'ın katılımıyla bir miting düzenlemesi de kararlaştırıldı.