22 Eylül 2024 Pazar

HDP Soylu'ya seçim hilelerini sordu

HDP, Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya YSK'nın usulsüz seçmen kayıtlarını sordu.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır'ın Hani ilçesinde de bir adreste 205 seçmenin usulsüz bir şekilde kayıt altına alınmasına ilişkin cevaplanması talebiyle soru önergesi verdi.
 
KÜRTLER'İN SEÇİME GÜVENİ YOK
 
Güzel, YSK seçmen kayıtları incelendiğinde birçok il ve ilçe merkezlerinde tek haneye yüzlerce hatta ve hatta binlerce seçmen kaydının yapıldığının görüldüğünü anımsattı. Güzel, Diyarbakır'ın Hani ilçesinde bir adreste 205 kişinin kayıt altına alındığını anımsatarak, "Yapılan usulsüz seçmen kayıtlarına bakıldığında seçmenlerin batı illerinden kaydırıldığı görülmektedir.Yapılan usulsüzlüklerin Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı ve kayyum atanan kentlerde gerçekleşiyor olması Kürt halkının seçime olan güvenine ciddi gölge düşürmüştür" dedi.
 
HDP'ye yönelik baskıların daha da arttığına dikkat çeken Güzel, geçen günlerde Diyarbakır Valisi'nin "seçim güvenliği" ile yaptığı toplanıtya HDP'yi çağırmadığını da hatırlattı. Güzel, Soylu'ya bu usülsüzlük hakkında bilgisi olup olmadığını sorarken, adil ve eşit seçim için ne yaptıklarının bilgisini de istedi. Güzel, Soylu'ya şunu da sordu: "Bahsi geçen usulsüzlüklere dair herhangi bir işlemin şu ana kadar başlatılmamış olmasının nedeni nedir?"