5 Ekim 2024 Cumartesi

HDP Samsun: Asla vazgeçmeyeceğiz, mücadelemizi yükselteceğiz

HDP Samsun İl Örgütü, Newroz ve HDP hakkında açılan kapatma davasına ilişkin basın toplantısı düzenledi, iktidarın partilerine yönelik kapatma davasına tepki gösterdi, "Partimizi kapatmayı düşünenler çok iyi biliyorlar; özgürlük mücadelemizden, demokrasi mücadelemizden barış mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz ve mücadelemizi yükselteceğiz" diye belirtildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Samsun İl Örgütü, Newroz ve HDP'nin kapatılmak istenmesine ilişkin basın toplantısı düzenledi.

SYKP il binasında yapılan açıklamada İl Eşbaşkanı Fatma Çelik, tüm dünya halklarının Newrozunu kutladı.

İstanbul Sözleşmesi'nden gece yarısı kararıyla imzanın çekildiğini söyleyen Çelik, "İstanbul Sözleşmesi fesh edilerek yaşamlarımız, haklarımız, özgirlüğümüz elimizden alınmaya çalışılyor" dedi.

Partilerine yönelik kapatma davasının iktidarın çaresizliği ve aczinin ürünü olduğunu belirten Çelik, "İktidar kadınların, gençlerin, emekçilerin mücadelesini bastıramadığı her durumda partimize saldırmayı alışkanlık haline getirdi. Tüm saldırılara rağmen halklarımızın birlikte eşit ve özgür yaşama iradesini şimdi de kapatma davası ile engellemeye çalışıyor. Partimiz dün olduğu gibi bu gün de yarında bu saldırılara asla boyun eğmeyecektir. Partimizi kapatmayı düşünenler çok iyi biliyorlar; özgürlük mücadelemizden, demokrasi mücadelemizden barış mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz ve mücadelemizi yükselteceğiz. Çünkü biz gücümüzü Türkiye halklarından alıyoruz. Çünkü HDP halktır" diye konuştu.

HDP'nin halktan aldığı üçle, kadınların direnişinden aldığı güçle mücadele edeceğini vurgulayan Çelik, "Demokrasinin önündeki engellerin kaldırılması başta olmak üzere, eşit, özgür ve adil bir yönetim talebimizi yeniden haykıracağız, Ülkemizde barışa en çok ihtiyaç duyulan bir dönemde Newroz'u kutluyoruz. Yaşasın mücadelemiz, yaşasın Newroz" dedi.

Açıklamaya, Emeğin Partisi (EMEP) de katıldı.