2 Ekim 2024 Çarşamba

HDP MYK İstanbul'da toplandı

Eş Genel Başkanlar Pervin Buldan ve Mithat Sancar başkanlığında İstanbul'da toplanan HDP MYK toplantının gündeminde anti-faşist blok oluşturulması var.

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Eş Genel Başkanlar Pervin Buldan ve Mithat Sancar başkanlığında İstanbul'da Taksim Hill Oteli'nde toplandı.

Toplantının ana gündemi PKK lideri Abdullah Öcalan'a uygulanan tecrit ve son dönemde Kürtlere yönelik ırkçı saldırılar. Öcalan'a yönelik tecrit ve iktidarın tutumuyla beslediği Kürt düşmanlığına karşı Türkiye'deki diğer toplumsal muhalefet güçleri ile anti-faşist blok oluşturma yollarının tartışılacağı toplantıda bu kapsamda başlatılması planlanan aktif mücadele hamlesinin programı çıkarılacak.

SINIR DIŞI OPERASYONLAR
Toplantının bir diğer konu başlığı ise Irak Federe Kürdistan Bölgesi başta olmak üzere sürdürülen sınır dışı operasyonlar. Bu operasyonlara karşı toplantıda Türkiye'deki savaş karşıtlarının birlikteliğine dayalı bir mücadele hattının örülmesi ihtiyacı ele alınacak. Bu konuda yine yurt dışında yürütülecek diplomatik faaliyetler ve ilişkiler gözden geçirilecek.

TTB'YE YÖNELİK AÇIKLAMALAR
Toplantıda konuşulacak başlıklardan biri de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Türk Tabipleri Birliği'ne (TTB) ilişkin söylemleri ve meslek örgütlerine yönelik açıklamalar ele alınacak. 

Bu gündemler etrafında partinin 31 Ağustos'ta açıkladığı 'Barışa Çağrı Deklarasyonu' kapsamında eylem takvimi çıkarılması da bekleniyor.