5 Ekim 2024 Cumartesi

HDP Milletvekili Gergerlioğlu: Hiçbir yere gitmiyorum

HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliği düşüldü. Gergerlioğlu, vekilliğinin düşürülmesinin ardından 1 yıl 10 ay hapishanede kalacak. Kararın okunmasının ardından konuşan Gergerlioğlu, halkın oylarıyla seçildiğinin altını çizdi ve "Hiçbir yere gitmiyorum" dedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliği düşürüldü.

Seçilmeden önce yaptığı sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek hakkında verilen 2 yıl 6 ay hapis cezası kararı, Yargıtay 16. Ceza Dairesi tarafından onandı ve dosya Meclis'e gönderildi.

"PKK/KCK propagandası" yapma iddiası yöneltilen Gergerlioğlu, milletvekilliğinin düşürülmesi sonrasında 1 yıl 10 ay hapishanede  kalacak.

Gergerlioğlu hakkında kesinleşen yargı kararının okunduğu sırada Genel Kurul'da bulundu.

GERGERLİOĞLU: HİÇBİR YERE GİTMİYORUM
Kararın okunmasının ardından açıklama yapan, “90 bin oyla buraya geldim. Anamın ak sütü gibi, bileğimin hakkıyla kazanarak buraya geldim. Partimin bir milletvekiliyim ve hiçbir yere gitmiyorum” dedi. 

Zafer işaretiyle, “Biji biratiya gelan”, “Berxwedan jiyane” sloganı atan Gergerlioğlu’na HDP milletvekilleri de alkış, zılgıt ve sloganlarla eşlik etti. 

 

HDP MECLİS'İ TERK ETMEDİ
AKP ve MHP'li milletvekillerinin Meclis'ten çıkmasına rağmen HDP Milletvekilleri, Meclis'i terk etmedi. 

HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, milletvekilleriyle birlikte çekilen bir fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaştı ve "TBMM'i terk etmiyoruz. AK Parti MHP Cumhur ittifakı vekilleri meclisten çıktı. Biz çözüm için buradayız, sorunların halledilmesi için meclisi terk etmiyoruz."