20 Eylül 2024 Cuma

HDP Kadın Meclisi: İsyanımız çok kıymetli bu yüzden korkuyorlar

HDP Kadın Meclisi'nin Marmara Bölge Kadın Konferansı'nda konuşan il eşbaşkanı Bulut, tüm iktidarların kadın kazanımlarına karşı savaşmasına karşı hiçbir dönem bu kadar yoğun olmadığını kaydetti. Kadınların birlikte güçlü mücadelesinden korkan iktidarın bu yüzden saldırılarını bu kadar yoğunlaştırdığını söyleyen Bulut "Geceleri de sokakları da terk etmiyoruz" diye belirtti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Marmara Bölge Kadın Konferansı "Özgürlükte ısrarlı, mücadelemizde kararlıyız" şiarıyla gerçekleştirildi.

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü ve Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm'ün katılımıyla Taksim Hill Otel'de düzenlenen konferansın açılış konuşmasını HDP İl Eşbaşkanı Elif Bulut yaptı.

Bugüne kadarki iktidarın "makbul" kadın yaratma telaşıyla yarıştığına dikkat çeken Bulut, "Fakat hiçbiri şuan ki iktidar kadar erkek bloğuyla hareket etmedi. Askeri, polisi, basını, sermayesi kadınların kazanımlarına karşı savaşıyor. Kadınların tüm kazanımları bu kadar tehlike altında olmadı" dedi. Hem Türkiye'de hem Kürdistan'da hem de uluslararası alanda erkeklerin kadınlara karşı çok rahat ittifak kurduğunun altını çizen Bulut, "Biz de kadınlar olarak bir arada olduğumuzu biliyor, bu bilinçle hareke ediyoruz" ifadesini kullandı.

'ERKEKLER KADINLARIN İSYANINDAN KORKUYOR'
Şili, Sudan, İran, Lübnan, Kürdistan, Avrupa ve Amerika'da kadınların isyanıyla sokağı doldurduğunu söyleyen Bulut, erkeklerin bu isyanlardan korktuklarının atını çizdi. Bulut, "Kadın devrimi olan Rojava devrimine karşı ittifak yaptılar. Türkiye'de kadınların sürekli hayatta kalma mücadelesine saldırıyorlar. 25 Kasım'da kadınların şiddete karşı biraraya gelmesine bile tahammül edemeyen bir iktidar anlayışıyla mücadele etti kadınlar. Esenyurt'ta erkek devlet şiddetine karşı bildiri dağıtan 7 kadın tutuklandı. Düşünsenize binlerce yıldır tek başına iktidar olanlar karşılarında birlikte gülcü bir kadın hareketi gördü ve buna tahammül edemeyeceklerini biliyoruz. Örgütlülüğümüzü güçlendirirsek onlara karşı bir dönüşümü başlatabiliriz. Kadınlar asla pes etmiyor, durmuyor. Biz diyoruz ki; geceleri de sokakları da meydanları da terk etmeyeceğiz. En zor zamanlar da bile kadınlar sokağa çıktı. Savaştan, yoksulluktan, krizden en çok etkilenen bizleri. Bu yüzde isyanımız çok kıymetli bu yüzden isyanımızdan korkuyorlar" diye konuştu.

AKP/MHP faşist bloğuna seslenen Bulut, erkek iktidarına karşı sadece muhalif kadınlar tarafından değil bu bloğun yıllarca egemen kurdukları kendi içlerindeki kadınların da mücadele edeceğini söyledi. "Kadınların öfkesi birikiyor, bu öfke sokağa taştığında değiştirecek olan da bizleriz" diyen Bulut, konferansta yapılan değerlendirmeler ve tartışmalarla HDP Kadın Meclisi olarak politikalarını belirleyeceklerini kaydetti.

Açılış konuşmasının ardından konferans basına kapalı devam ediyor.