20 Eylül 2024 Cuma

HDP Kadın Meclisi: Başak Demirtaş yalnız değildir

İstanbul Barosu'na kayıtlı avukat Osman Taşdemir'in Başak Demirtaş'a yönelik cinsiyetçi saldırısına tepki gösteren HDP Kadın Meclisi, baroya derhal gerekli yaptırımları uygulama çağrısında bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, İstanbul Barosu'na kayıtlı avukat Osman Taşdemir'in sosyal medya üzerinden Başak Demirtaş'a cinsiyetçi bir dille saldırmasına ilişkin açıklamada bulundu.

"AKP-MHP erkek egemen iktidarının körüklediği kadın düşmanı politikalar, nefret söylemleri ve kullandığı cinsiyetçi dil kadınları hedef almaya devam ediyor" denilen açıklamada, Demirtaş'a yönelik saldırının da bu politikalardan bağımsız olmadığı kaydedildi.

Açıklama, şöyle devam etti: "Başak Demirtaş ve birçok yoldaşımız daha önce de paralı troller tarafından defalarca sosyal medya üzerinden hedef alındı. Ancak bu saldırıların hiçbiri bizleri mücadelemizden alıkoymadı. Başak Demirtaş'a yönelik gerçekleştirilen bu saldırı kadın mücadelemize yönelik gerçekleştirilen bir saldırıdır. Kadın düşmanı politikalara yaslanarak yoldaşlarımıza yönelik bu saldırıları gerçekleştirilenler, buna sessiz kalanlar şunu çok iyi bilsin ki Başak Demirtaş yalnız değildir. Kadın örgütlülüğümüz ve dayanışmamıza olan inancımızla bu saldırılara karşı mücadelemizi yükselteceğimizden kimsenin şüphesi olmasın."

İstanbul Barosu'na derhal Osman Taşdemir hakkında soruşturma başlatma ve gerekli cezai yaptrımları uygulama çağrısında bulunulan açıklamada, "Başak Demirtaş'a yönelik gerçekleştirilen bu saldırıya karşı tüm kadın örgütlerini örgütlülüğü ve mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz. Başak Demirtaş yalnız değildir" denildi.