5 Ekim 2024 Cumartesi

HDP Kadıköy'de öğrencilerle buluştu

Bütçe Buluşmaları kapsamında Kadıköy'de öğrencilerle bir araya gelen HDP heyeti, öğrencilerin sorunlarını ve taleplerini dinledi. Kadınların, gençlerin, ekolojistlerin taleplerinin yer almadığı bir bütçe hazırlandığına dikkat çeken HDP heyeti, taleplerin karşılanacağı bir bütçenin oluşturulması için mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti. 

HDP Bütçe Buluşmaları kapsamında Kadıköy'de  bulunan Zeki Göker Kültür Merkezinde öğrenciler ile buluştu. Buluşmaya HDP Genel Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş'ın yanı sıra birçok HDP Milletvekili katıldı.

Heyet öğrencilerin sorunlarını ve taleplerini dinledi. Söz alan öğrenciler, iktidarın öğrencileri tek tipleştirmeye çalıştığını ve kendi koyduğu baskıcı politikalarıyla gençleri yıldırmaya, sindirmeye çalıştığını vurguladı. Barınma sorunun çözmek yerine AKP/MHP faşist bloğunun barınma hakkı için mücadele eden öğrencileri hedef göstererek "terörize" etmeye çalıştığı öğrenciler olarak bu baskıcı otoriter politikalara karşı mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladılar. Öğrenciler, taleplerini şöyle sıraladı:
"KYK borçlarının silinmesi,
Yeterli sayıda yurt yapılması,
Bursların arttırılması,
Kira fiyatlarının denetlenmesi,
Barınma sorunun ortadan kalkması,
yurttan atmaların sonlandırılması."

KATIRCIOĞLU: BÜTÇENİN NEREYE GİDECEĞİNİ SARAY BELİRLİYOR
HDP Milletvekili Erol Katırcıoğlu, öğrencilerin yaşadığı barınma sorunu ve temel ihtiyaç sorunlarına dikkat çekti. Katırcaoğlu, "Bizler HDP olarak müdahalelerde bulunuyoruz. Daha iyi olması için çalışmalar yürütüyoruz. Sarayın etrafındakiler bütçelerin nerelere gideceğini belirliyorlar" ifadelerinde bulundu.

Katırcıoğlu, "Bütçe yapım sürecinde bu temel talepleriniz dahil olmak üzere bunları yansıtmaya çalışacağız. Bu sözleriniz Türkiye'de gençliğin tümünü kapsıyor. ‘Bu devlet gençlere ne vaat ediyor' diye sorduğunuzda alternatifin olmadığını göreceksiniz. Türkiye'de Kürtler özgür olmadıkça Türkiye'de demokrasi gelişmez. Kürt sorunu temel kilittir. Bu mücadele bitmedi, bitmeyecek. Bu taleplerin gerçekleşmeyi umuyoruz" dedi.

BEŞTAŞ: GENÇLİĞİN TALEPLERİNİN KARŞILANMASI GEREKİYOR
Ardından söz alan Meral Danış Beştaş ise şu ifadeleri kullandı: "Bütçe tek adam rejiminde ilerliyor. Kadınların, gençlerin, ekolojistlerin taleplerinin yer almadığı bir bütçe hazırlanıyor. Biz bu konu kapsamında görüşler alarak yola devam etmeyi tercih ediyoruz. Bu noktada da sizlerin önerilerini almak için buradayız. Öğrencilerin gözaltına alınması yurt sorunu ve çokça hak ihlaliyle karşı karşıya kaldıklarını biliyoruz. Bu yaklaşım siyasi bakışı ifade ediyor. Bu iktidar yoksulluklarıyla bütçeyi ortaya koyuyor. Buna karşı mecliste sokakta fikrimizi savunmaya devam edeceğiz. Gençliğin taleplerinin karşılanması gerekiyor."