4 Ekim 2024 Cuma

HDP İzmir'de bütçe görüşmeleri öncesi bildiri dağıttı

HDP'nin başlattığı, "Sarayın, savaşın, yandaşın değil halkın bütçesi" kampanyası çerçevesinde İzmir'de halka bildiri dağıtıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü, Mecliste Aralık ayında görüşülecek 2022 yılı bütçesine ilişkin 23 Kasım'da başlattıkları "Sarayın, savaşın, yandaşın değil halkın bütçesi" kampanyası çerçevesinde Konak ilçesinde bildiri dağıttı.

Kemeraltı Çarşısı'ndan Alsancak Gar önüne kadar halka bildiri dağıtan partililere, HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay'da eşlik etti. Bildiri dağıtımında sık sık, "Savaşa değil halka bütçe" sloganı atıldı.

'AKP MHP AYAKTA KALMA SAVAŞI'
Bildiri dağıtımı öncesi Konak Saat Kulesi önünde açıklama yapan Kemalbay, AKP-MHP iktidarının Türkiye halklarını sömürdüğünü dile getirerek, "Sadece savaşa sarılan, çatışma ve kutuplaşma yaratan bir iktidarla karşı karşıyayız. Bu çöken iktidarın artık tarihin çöplüğüne atılması ve yerine ise hem ekonomik demokratik düzenleme getirecek hem halklar arasında barışı, kardeşliği sağlayacak savaşlara son verecek yeni bir yönetim anlayışı olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu yeni yönetim içerisinde HDP'nin mutlak önemli bir rolü olacak. Bunun için mücadele ediyoruz. Ekonomik kurtuluş savaşı verdiklerini söylüyorlar. Türkiye'de bir ekonomik kurtuluş savaşı yok. Eğer bir savaş varsa bu da AKP-MHP blokunun ayakta kalma savaşıdır" diye konuştu.

'KOMİSYON ADİL OLMAYACAK'
Kemalbay, asgari ücret görüşmelerinden çıkacak sonucun da adil olmayacağını belirterek, sermaye ve devlet ile birlikte işçileri kölelik koşullarındaki ücretlere maruz bıraktığını söyledi. Kemalbay, "Dolayısıyla burada alınan kararları kabul etmiyoruz. Asgari ücretin vergiden muaf tutulmasını ve en az 6 bin tl olmasını istiyoruz" dedi.