5 Ekim 2024 Cumartesi

HDP İzmir İl Örgütü'nün açıklaması 'Anayasaya aykırı' iddiasıyla engellendi

HDP İzmir İl Örgütü'nün Cumhuriyet Meydanı PTT önünde yapmak istediği açıklama, "Anayasaya aykırı" olduğu iddiasıyla engellendi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü'nün, HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında AİHM'in verdiği kararın uygulanması için Cumhuriyet Meydanı Büyük PTT önünde yapmak istediği açıklama engellendi. 

HDP' yapacağı açıklamanın ardından Cumhuriyet Meydanı PTT önünde kısa bir açıklama yaptıktan sonra, PTT'den AİHM kararının uygulanması talebiyle Adalet Bakanlığı'na dilekçe gönderecekti.

HDP İl Eşbaşkanları Besriye Tekgür, Kadri Baydur; HDK, ESP, SYKP ve Yeşiller ve Sol Gelecek üyelerinin de katılımıyla yapılmak istenen açıklama polisler tarafından "Anayasaya aykırı" olduğu iddiasıyla engellendi. Bunun üzerine HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Kadri Baydur kısa bir açıklama yaparak, engellemeyi protesto etti. 

Baydur, şu ifadeleri kullandı: "HDP'ye yönelik uzun süredir özel bir hukuk uygulanıyor. Başta İzmir Valiliği ve İçişleri Bakanlığı HDP'nin siyasi faaliyet yürütmesini engelliyor. Bugün burada en demokratik ve anayasal hakkımız olan basın açıklamamız da engelleniyor."

Açıklamanın, AİHM'in HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında verdiği kararın uygulanması için Adalet Bakanlığı'na dilekçe gönderilmek üzere PTT'ye geçildi.