20 Eylül 2024 Cuma

HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Demir: Seçim henüz bitmiş değil

HDP İstanbul İl binası önündü kutlama yapan partililere seslenen İl Eşbaşkanı Esengül Demir, "Seçim henüz bitmiş değil" dedi.
Seçim sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte halk HDP İstanbul İl binası önünde toplandı. Kadınlar, gençler ve çocuklar, ellerinde HDP bayrakları ile il binası önünde "HDP halktır halk burada", "Baskılar bizi yıldıramaz" ve "Bê Serok jîyan nabe" sloganları attı.
 
Parti binası önünde toplanan kitleye seslenen HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Esengül Demir, "Barajı aşacağımızı zaten biliyorduk. Bu bizim için sürpriz değildir. Fakat sayım halen devam ediyor. Arkadaşlarımız ilçe seçim kurullarında oy sayımında bulunuyorlar. Sayımın sonuna kadar bulunduğumuz yerlerde süreci takip edeceğiz. Bu şaibeli seçim ve en çok hilenin karıştığı seçimde kendi verilerimizi de bekliyoruz. Arkadaşlarımızdan verilerin hepsi bize gelmedi. Dolayısıyla seçim sonuçları belli oluncaya kadar örgütümüze gelecek olan veriler sonuçlanıncaya kadar herkesin görev yerinde olmasını bekliyoruz. Seçim bürolarında, sandık kurullarının önünde seçim sonuçlarını netleştirinceye kadar alanlarda olacağız. Onun için bütün arkadaşlarımız görev yerlerine doğru gitsinler kimse görev yerinden ayrılmasın. Genel açıklamayı da sonuçlardan sonra bütün halkımızla paylaşacağız. Buradan bir kere daha söylüyoruz: Seçim henüz bitmiş değil" diye konuştu.