2 Ekim 2024 Çarşamba

HDP heyeti Yunanistan'da temaslarını sürdürüyor

HDP milletvekilleri Ebru Günay, Feleknas Uca ve Sezai Temelli'den oluşan heyet, Yunanistan ziyareti kapsamında Lavrion Kampında mültecilerle bir araya geldi. Heyet, yarın ise SYRIZA'nın kongresine katılacak ve Yunanistan Parlamentosunda bulunan PASOK ve DiEM25 yöneticileriyle görüşecek.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Yunanistan'da temaslarını sürdürüyor. Parti Sözcüsü Ebru Günay, Eş Genel Başkan Yardımcısı Feleknas Uca ve Van Milletvekili Sezai Temelli'den oluşan HDP heyeti, ilk olarak çoğunluğu Türkiyeli mültecilerden oluşan Lavrion Kampını ziyaret ederek mültecilerle bir araya geldi.

Daha sonrasında Günay, Uca ve sürgündeki Afgan kadın milletvekilleri, kadın hukukçularla dayanışmak ve görüş alışverişinde bulunmak amacıyla Atina'da bulunan AWPLN (Afghan Women Parliamentarians & Leaders Network) temsilcilerini ziyaret etti. Ziyarette Kürt kadın mücadelesi ile Afgan kadın mücadelesinin ortak yönlerine dikkat çekilerek her iki mücadelenin de aynı baskıcı zihniyete karşı verildiğine işaret edildi. HDP'li heyet, bu temelde dayanışmanın ve sınır tanımaksızın mücadelede ortaklaşmanın önemine dikkat çekti.

HDP'li heyet, bugün ve yarın SYRIZA'nın kongresine katılacak ve Yunanistan Parlamentosunda bulunan PASOK ve DiEM25 yöneticileri ile görüşmeler gerçekleştirecek.