5 Ekim 2024 Cumartesi

HDP heyeti Diyarbakır köylerini ziyaret etti

HDP'liyiz her yerdeyiz" kampanyası kapsamında HDP Diyarbakır İl Örgütü, milletvekilleri ve pm üyelerinin katılımıyla Diyarbakır'daki birçok köyü ziyaret etti. Ziyarette, tecrit politikaları, HDP'ye yönelik sadırılar ve hapishanelerde yaşanan hak ihlalleri konuşuldu. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü, "HDP'liyiz her yerdeyiz" kampanyası kapsamında Çınar, Silvan, Bismil ve Hazro ilçelerinde bulunan birçok köyü ziyaret etti. Ziyarete HDP Diyarbakır Milletvekilleri Remziye Tosun, Semra Güzel, Parti Meclisi(PM) üyeleri, il ve ilçe yöneticileri katıldı.

Ziyaretlerde Kürtçe'nin resmi ve eğitim dili olması için başlattıkları imza kampanyası çerçevesinde halktan imza toplandı. Ayrıca Özgür Kadın Hareketi (TJA) ile Demokratik Bölgeler Partisi'nin (DBP) 16 Ekim'de İstasyon Meydanı'nda düzenleyeceği mitinge katılım çağrısı yapıldı.

Kampanya kapsamında HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun ve HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyat Ceylan ve beraberindeki HDP'li yöneticiler Çınar'ın Aşağıkonak ,Başaklı ve Başalan köylerinde halkla buluştu. Köylerde yoğun ilgi ile karşılanan HDP'li heyet, ziyaretlerde köylülere PKK Lider Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridi, HDP'ye yönelik saldırıları ve hapishanelerde yaşanan hak ihlallerine ilişkin sohbetlerle görüş alışverişlerinde bulundu.

HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, köy ziyaretlerinde Türkiye'deki tüm sorunların kaynağının Öcalan'a uygulanan tecritten kaynaklandığını belirtti. Tecridin sona erdirilmesiyle beraber hem Türkiye'de hem de Ortadoğu'daki halkların huzur içinde olacağının altını çizen Tosun, "Öcalan'dan korkuyorlar, onun düşüncelerinin Rojava'da hayat bulmasının ardından korktukları için bugün tecridi hayata geçirdiler. Hepimiz tecridin kaldırıldığı dönemi hatırlıyoruz, o günlerin Ortadoğu'ya ve Türkiye'ye neler kazandırdığını biliyoruz. Biz HDP olarak tecride son verilmesini, savaş politikalarına son verilmesini ve Kürt halkının haklarını istediğimiz için bugün hedef alındık. Ülkenin demokratikleşmesi için biz halk olarak yapacağımız tek şey İmralı'daki tecridi kaldırmaktır. Bunun için de çalışmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyat Ceylan ise, iktidarın gözaltı ve tutuklama girişimlerine ve tüm siyasi operasyonlarına rağmen HDP'nin ayakta kaldığını aktardı. Ceylan "Biz HDP'liyiz her yerdeyiz. Biz halkız, onun için hiçbir baskı HDP'yi siyasetten alıkoyamaz. Bu zor günlerde halkımızdan istediğimiz şey birlik ve beraberliktir. Sizlerin de desteğinizle bu zor günleri aşacağız. Birinci gündemimiz tecridi kaldırmak olacaktır. HDP bunun için mücadele edecektir. Biz birlik olursak mücadele edersek yapamayacağımız şey yoktur" dedi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel ve beraberindeki heyet ise Silvan ilçesine bağlı Karamusa, Uzunalan ve Karaali köylerini ziyaret etti. Burada konuşan Güzel, konuşmalarında sık sık iktidarın gençlik üzerinde yürüttüğü asimilasyon ve ajanlık politikalarına değinerek, halka duyarlılık çağrısı yaptı.

Bismil ve Hazro ilçelerinde yürütülen çalışmalarda da yoğun ilgi vardı. Köylerde halka broşürler dağıtıldı.