20 Eylül 2024 Cuma

HDP heyeti Almanya'da temaslara başladı

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve beraberindeki heyet Almanya'da siyasi parti temsilcileri ile bir araya geldi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, milletvekilleri Feleknas Uca ve Mithat Sancar ile Berlin Temsilciliği'nden oluşan bir heyet Almanya'da siyasi parti temsilcileri ile dün bir araya geldi.
 
HDP heyeti Almanya'da, Eş Genel Başkan Temelli eşliğinde; CDU/CSU adına Meclis Grubu'nun Türkiye uzmanı milletvekili Dr. Andreas Nick, Yeşiller Dış İlişkiler Çalışma Grubu ve Meclis Grubu Eşbaşkanları Katrin Göring-Eckardt ve Dr. Anton Hofreiter, FDP Meclis Grubu Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Dış İlişkiler Sorumlusu Alexander Graf Lambsdorff, Sol Parti Meclis Grubu Eşbaşkanları Sahra Wagenknecht ve Dietmar Bartsch başta olmak üzere partinin tüm Meclis Grubu ile görüşmeler yaptı.
 
HDP heyeti ayrıca Heinrich-Böll Vakfından çeşitli Türkiye uzmanları ile de görüştüğü, görüşmelerde Türkiye'deki güncel siyasal ve ekonomik gelişmeler, başta İdlib olmak üzere Suriye'de yaşanan kriz, Avrupa'yı doğrudan etkileyen mülteci sorunu, Türkiye-Almanya ve Türkiye-AB ilişkileri gibi konularının ele alındığı belirtildi.