2 Ekim 2024 Çarşamba

HDP gözaltıları kınadı: Ellerinizi devrimcilerin yakasından çekin

HDP MYK, bileşeni olan ESP'ye yönelik gözaltı saldırısını kınadı. HDP, iktidara "Devrimcilerden ellerinizi çekin" diye seslendi, kamuoyuna ise birlikte mücadele çağrısı yaptı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu, bileşeni olan Ezilenlerin Sosyalist Partisi'ne (ESP) yönelik gözaltı saldırısına ilişkin açıklama yaptı.

HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu ile ESP üyelerinin gözaltına alınmasını "siyasi soykırım" operasyonu olarak tanımlayan HDP, AKP-MHP iktidarının demokrasi, özgürlük ve hak talep eden tüm kesimleri gözaltı ve tutuklamalarla sindirmeye, muhalif olanları susturmaya çalıştığını belirtti. 

'MÜCADELE İLE DİMDİK AYAKTA OLACAĞIZ'
Açıklamada şunlar kaydedildi: "Hemen her gün her yerde Kürtler, sosyalistler, devrimciler, kadınlar, gençler, muhalifler iktidar masasında hazırlanmış kirli senaryolarla hedef haline getirilmektedir. Farklı düşünen her kesime karşı bir 'sürek avı' başlatılmıştır. Bu siyasi hoyratlık ve pervasızlık karşısında sessiz kalınması, AKP'nin ülkede yaratmak istediği baskı ve şiddet rejimine teslim olmak anlamına gelecektir. Bizler dün olduğu gibi bugün de iktidarın diz çöktürme politikalarına karşı ortak mücadeleyle dimdik ayakta olacağız."

'ELLERİNİZİ DEVRİMCİLERDEN ÇEKİN'
HDP MYK, iktidara seslendi: "Ellerinizi muhaliflerin ve devrimcilerin yakasından derhal çekin! Hukuk ve ahlak dışı yöntemlerle yaptığınız siyasi kırım operasyonlarına son verin! Türkiye halklarının bütün renklerini içerisinde barındıran HDK'nin Eş Sözcüsü Sayın Sedat Şenoğlu ve ESP yöneticilerini derhal serbest bırakın! Siz zulüm ettikçe, faşizan politikalarınızı arttırdıkça cesaretimiz ve demokratik mücadele kararlılığımız daha da artacaktır."

'ZULME KARŞI ANCAK MÜCADELE EDEREK KAZANABİLİRİZ'
Kamuoyuna ve toplumsal muhalefet güçlerine de ayrıca seslen ve çağrı yapan HDP MYK, "İktidarın bu sindirme politikalarına karşı sesimizi daha da fazla yükseltelim! Bizler, bu zulümlere karşı ancak mücadele ederek kazanacağımızı biliyoruz ve mutlaka kazanacağız" dedi.