5 Ekim 2024 Cumartesi

HDP eski Sözcüsü Kubilay yaptığı konuşmalardan beraat etti

HDP önceki dönem Parti Sözcüsü Günay Kubilay, yaptığı konuşmalar nedeniyle hakkında açılan davadan beraat etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) önceki dönem Parti Sözcüsü Günay Kubilay, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında açılan davadan beraat etti.

Kubilay hakkında, sözcü olduğu dönemde yaptığı konuşmalarda, "örgüt propagandası yapmak", "şiddeti övmek, teşvik ve yüceltmek" suçlamasıyla dava açılmıştı.

TCK'nın 3713 sayılı, TMK'nın 7/2. Maddesi ile TCK'nın 53. Maddesi uyarınca hakkında ceza istenen Kubilay bugün görülen karar duruşmasında beraat etti.

Kobanê soruşturması kapsamında Ankara Sincan 2 No'lu F Tipi Hapishanesi'nde tutuklu bulunan Kubilay, duruşmaya SEGBİS'le bağlandı. Avukat Maviş Aydın, Kubilay'ın konuşmalarının ifade kapsamında değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Konuşmanın hiçbir bölümünde suçlamaya konu edilebilecek ifadelerin yer almadığını belirten Aydın, savcılık mütalaasına göre verilecek kararın hem ulusal hem de uluslararası yasalarla bağdaşmayacağını söyledi. Av. Aydın, Kubilay'ın bir siyasetçi olarak partisinin görüşlerini aktardığını ve aktarmaya devam edeceğini belirterek, beraatını istedi.

Günay Kubilay da önceki duruşmada savunmasını yaptığını belirterek beraatını istedi.

Mahkeme heyeti, Kubilay'ın konuşmasında suçlamaya konu olan bölümlerin, suç unsuru oluşturmadığına bu nedenle de hakkındaki suçlamalardan beraat hükmü verdi.