2 Ekim 2024 Çarşamba

HDP eski İl Eşbaşkanı Karagüzel'e 8 yıl hapis

HDP Muş önceki dönem İl Eşbaşkanı Muhlise Karagüzel'e 8 yıl 1 ay hapis cezası verildi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş önceki dönem İl Eşbaşkanı Muhlise Karagüzel'in "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla yargılandığı davanın karar duruşması görüldü. 

Muş 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya 59 yaşındaki hasta tutsak Karagüzel, tutuklu olduğu Kayseri Bünyan Kadın Kapalı Hapishanesi'nden SEGBİS ile bağlandı. Duruşmayı HDP Muş Milletvekili Gülistan Kılıç Koçğit de takip etti.

8 YIL HAPİS CEZASI
Duruşmada söz alan Karagüzel, önceki savunmalarını tekrarlayarak, tahliye talebinde bulundu. Savunma yapan avukatlar da tahliyesi talep etti. Savunmaların ardından mahkeme heyeti, Karagüzel'e  “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla 8 yıl 1 ay hapis cezası vererek, tutukluluğunun devamına karar verdi.

NE OLMUŞTU?
Muş'ta 11 Ağustos 2019'da yapılan ev baskılarında HDP Muş il Eşbaşkanları Muhlise Karagüzel, Ferhat Çakı ve Kudbettin Çelik gözaltına alındı. Çelik, savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılırken, Eşbaşkan Karagüzel ve Ferhat Çakı, “örgütü üyesi olmak” iddiasıyla tutuklandı. Karagüzel'in şeker hastalığı, yüksek tansiyon ve astım rahatsızlıkları bulunuyor. Ayrıca, Karagüzel'in ikinci bir ameliyat olmaması durumunda görme yetisini kaybetme riski ile karşı karşıya kalacak.