4 Ekim 2024 Cuma

HDP Esenyurt İlçe binasının basılmasına tepki: Ne yaparlarsa yapsınlar biz kazanacağız

HDP Esenyurt İlçe Örgütü'nün gece vakti basılmasına ilişkin açıklama yapan HDP İstanbul İl Örgütü, "Ne yaparlarsa yapsınlar kaybedecekler. Ne yaparlarsa yapsınlar biz kazanacağız" denildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü, Esenyurt İlçe Örgütü'nün dün gece basılmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

"Esenyurt ilçe binamıza yapılan hukuk dışı baskını kabul etmiyoruz" denilen açıklamada, "HDP Esenyurt İlçe Örgütümüzün binasına 23.01.2021 tarihinde akşam geç saatlerde polisler tarafından baskın düzenlenmiş, hiç bir yöneticimizin haberi olmaksızın parti binamızın kapısı koçbaşı ile kırılmış, İlçe Eşbaşkanlarımız Dilan Kılıç ve Ercan Sağlam gözaltına alınmıştır" diye kaydedildi.

HDP Esenyurt İlçe binasının Cumhuriyet Savcısının sözlü talimatı ile basıldığı ifade edilen açıklamada, "Söz konusu baskın ile 5271 sayılı Ceza Muhakemeleri Kanunun 118 ve 119. Maddeleri bizzat savcı ve kolluk eliyle, açıkça ihlal edilmiştir. Bu maddelere göre gece saatlerinde arama yapılamayacağı gibi, kolluk görevlilerinin arama yapabilmesi için Hakim kararı gereklidir. Hakim kararı olmadan, sözlü talimat ile ilçe binamıza gece vakti yapılan baskın, hukuku hiçe sayan polis devleti uygulamasıdır. Hiç bir yönetici olmadan saatlerce içerde kalan polisin neye el koyduğunu ve nasıl bir el koyma işlemi gerçekleştirdiğini bilmiyoruz" diye belirtildi.

HDP'yi kriminalize ederek ve hukuku ayaklar altına alarak yapılan operasyonlar, iktidarın hukuk reformu söylemlerinin neye denk düştüğünün göstergesi olduğu vurgulanan açıklamada, "AKP-MHP otoriter rejiminin bu uygulamaları  hukukun katledilmesidir, faşizme zirve yaptırmaktır, korkularının tetiklediği saldırganlıktır. Bu açık hukuksuzluğu en sert biçimde kınıyor ve kanunsuz emri veren savcı ve uygulayan polisler hakkında gerekli her türlü hukuki işleme başvuracağımızı bildiriyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar kaybedecekler. Ne yaparlarsa yapsınlar biz kazanacağız" denildi.