19 Eylül 2024 Perşembe

HDP Diyarbakır'da seçim çalışmalarını başlattı

HDP Diyarbakır'da seçim çalışmalarını başlattı. Düzenlenen basın toplantısında konuşan HDP İl Eşbaşkanı Camcı, "Çünkü sorulacak hesabımız var" diye belirtti.
HDP Diyarbakır İl Örgütü, cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri çalışmalarını başlattı. HDP il binasında yapılan basın toplantısında konuşan HDP İl Eşbaşkanı Mehmet Şerif Camcı, "Ortadoğu ve Türkiye'de olağanüstü gelişmelerin yaşandığı bu dönemde, oldukça kritik üç seçimle karşı karşıyayız. AKP ve MHP koalisyonu bu seçimleri kazanarak, mevcut otoriter rejimin faşizan yapılanmasını tamamlamak istemektedir" dedi.
 
AKP-MHP iktifakının faşizan yapılanmayı tamamlamak için bu seçimde her türlü yöntemi deneyeceğini ifade eden Camcı, "Bu kirli ittifak, önündeki en önemli engel olarak partimiz HDP'yi görmekte ve bu temelde hedefine almakta; baskıları artırmaktadır. Buna karşı bize düşen görev; halkımızın iradesini temsil eden tek bir oyun bile heba olmaması için sandık güvenliğini gözeten, gerekli tedbirleri alan bir çalışma yürütmek ve daha da önemlisi zaman sorunumuz olsa da temas kurulmayan tek bir seçmen bırakmayacak hedefli bir seçim örgütleme çalışması yürütmek olacaktır" diye belirtti.
 
HDP'nin Türkiye halklarının umudu olma iddiasını kararlılıkla sürdürdüğünü vurgulayan Camcı, "Çok çalışarak bu halka layık olmanın ve değerlerimize, ilkelerimize sahip çıkarak tüm güçlüklerin üstesinden geleceğimizin sözünü veriyoruz" dedi.
 
"Çünkü sorulacak hesabımız var" diyen Camcı konuşmasını şöyle sürdürdü: "Çünkü HDP'ye verilecek her oy, halklarımıza karşı işlenen suçlara cevap olacaktır. Çünkü HDP'ye verilecek her oy, tüm baskılara rağmen boyun eğmediğimizin beyanı olacaktır. Çünkü HDP'ye verilecek her oy, Kadın Özgürlük Mücadelesinin daha da büyütülmesi anlamına gelecektir. Çünkü HDP'ye verilecek her oy, geleceği karartılmak istenen Gençliğin isyanı olacaktır. Çünkü HDP'ye verilecek her oy, özgürlüğümüze giden yolun önünü açacaktır. Bu nedenle soracak hesabı olan herkesi bulunduğu ilçede, mahallede, köyde HDP seçim çalışmalarına katılmaya davet ediyor ve halkımızı HDP etrafında kenetlenmeye çağırıyoruz."