4 Ekim 2024 Cuma

HDP Diyarbakır İl Örgütü kongresine katılım çağrısı

HDP Diyarbakır İl Örgütü, 14 Kasım günü 3'üncü Olağanüstü Kongresi'ne gerçekleştirecek. Kongre öncesi yapılan açıklamada, halka kongreye katılım çağrısı yapıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü, 14 Kasım'da düzenleyeceği 3'üncü Olağanüstü Kongresi'ne ilişkin Yenişehir ilçe binasında basın toplantısı düzenledi. Açıklamaya HDP Diyarbakır il ve ilçe yöneticileri katıldı.

Açıklamada konuşan HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, partilerine yönelik 4 Kasım siyasi darbesini kınayarak, "Her zaman demokratik siyaset kazanacak. Suçlular bu darbeyi yapanlardır, biz değiliz" dedi.

14 Kasım günü gerçekleştirecekleri 3'üncü Olağanüstü Kongrelerine ilişkin 5 Eylül'den bu yana çalışmalarını sürdürdüklerinin bilgisini veren Ceylan, oluşturdukları kongre komisyonunun 17 ilçede çalışmalar yaptığını söyledi.

KONGREYE KATILIM ÇAĞRISI
Kongre Komisyonu Eş Sözcüsü Sedat Batur ise Diyarbakır İl kongrelerini, 27 Eylül günü açıkladıkları 11 maddelik tutum belgesindeki fikriyata dayandırdıklarını söyledi. Görkemli, coşkulu bir kongre gerçekleştirmeyi hedeflediklerini aktaran Batur, "Amed il kongresi önümüzdeki siyasetin yönünü belirleyecek bir kongre olması açısından çok önemlidir. Demokratik ve özgür yarınlarda mutlaka görüşeceğiz, barış ve demokrasiyi bu topraklara yerleştireceğiz" diye konuştu.

Kongre Komisyonu Eş Sözcüsü Nevriye Çur ise, "Demokratik yarınlar için kongremize sahip çıkmalıyız" diyerek kongreye katılım çağrısı yaptı.