5 Ekim 2024 Cumartesi

HDP din insanlarıyla buluştu

HDP Hak, Adalet ve Vicdan Buluşması kapsamında din insanlarıyla bir araya geldi. 

HDP, Herkes İçin Adalet Kampanyası kapsamında din insanlarıyla bir araya gelerek, "Adalet ve İslam Buluşması" düzenledi. Ankara'da gerçekleşen buluşmaya Eş Genel Başkan Pervin Buldan da katıldı.

Etkinlikte konuşan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tülay Hatimoğulları, insanların katledildiği, evlerin yakılıp yıkıldığı, kadınlara tecavüz edildiği savaş ortamına değindi. Hiçbir inancın bunu kabul etmesinin mümkün olmadığını söyleyen Hatimoğulları, "Toplumsal hayatımızda yaşadığımız sorunların temelinde adaletsizlik yatıyor. Aslolan vicdan, hak ve adalet ilkelerini hep birlikte yaşatabilmektir. Herkes için değilse adalet, o gerçek adalet değildir. Biz Halkların Demokratik Partisi olarak Türkiye'de bütün halklara inançlara, işçilere, yoksullara, kadınlara, gençlere, doğaya zulmeden ceberrut anlayışa karşı sürekli mazlumların saflarında yer aldık" diye konuştu.

Buluşmada konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Newroz'da milyonların verdiği mesajın iyi okunması gerektiğini söyledi, "Zulme karşı asla boyun eğmeme ve hiçbir gücün halk iradesini durduramayacağı gerçeğidir. Evet, halkımız, Newroz meydanlarından güçlü bir biçimde devlet ve iktidar aklına 'İrademizi yok sayamazsın, engelleyemezsin, onurumuzla oynayamazsın. Buna izin vermem' demiştir" diye konuştu.

Yanlış hesapların, siyasi tuzak ve komploların halktan mutlaka geri döneceğini Newroz'un gösterdiğini kaydeden Buldan, "Umarız bu ülkeyi yönetenler, bu meydanlardaki milyonların duruşundan doğru sonuçlar çıkarır" dedi.

Bu topraklarda yaşayan halkların en büyük özleminin, barış, eşitlik ve adalet olduğuna işaret eden Buldan, adaletin olmadığı yerde zulüm, barışın olmadığı yerde yıkım, acı ve gözyaşı, eşitliğin olmadığı yerde her türlü haksızlık ve hukuksuzluğun olacağını kaydetti.

Adaletsizliğin en temel sorun olduğunu vurgulayan HDP Eş Genel Başkanı Buldan, "İslam coğrafyasında, İslam adına, İslam kullanılarak yapılan adaletsizlikler, haksızlıklar ve hukuksuzluklar saymakla bitmez. Evet, adil olmayan yönetici, adil olmayan hukuk, adil olmayan sofra meşru değildir. Hukuk adaletten koparıldığı için bugün ne yazık ki Türkiye'de sofralar adaletsizdir" diye konuştu.

Buldan'ın ardından din alimleri söz alarak, Müslümanların İslamın ilkelerinden uzaklaştığını söyledi.