2 Ekim 2024 Çarşamba

HDP Artuklu'da bir Meclis üyesi ile ilişkisini kesti

HDP, parti ilke ve prensiplerine uymadığı gerekçesiyle Artuklu Belediye Meclis Üyesi Mehmet Carti ile ilişkisini kestiğini duyurdu.

HDP Mardin Yerel Yönetimler İl Kurulu, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Artuklu Belediye Meclis üyesi seçilen Mehmet Carti ile ilişkisini kestiğini duyurdu.

Yapılan açıklamada Carti'nin seçildiği günden bu yana meclis toplantılarına düzenli katılma konusunda eksik davrandığı ve sorumluluğunu yerine getiremediği belirtilerek, kendisi ile görüşülmesine rağmen tutumunda ısrarcı olduğu kaydedildi.

Artuklu'ya bağlı Ortaköy mahallesinde yaşanan DEDAŞ protestoları ile birlikte Carti'nin halkın yanında durup, çözüm için bir duruş göstermediği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Mehmet Carti, olayların başlangıcından itibaren yerelde kalmamış ve işlerini gerekçe göstererek şehir dışında olduğunu belirtmiştir. Tüm bunlara rağmen Mehmet Carti, çözümsüzlüğü dayatan ve partimizi suçlayıcı ifadeler kullanmakta imtina etmemiştir. Mehmet Carti'nin partimizin ilke prensiplerini esas almayan ve halkımızın kendisine verdiği sorumluluğu yerine getirmeyen davranışlarından dolayı partimiz ile olan tüm ilişiği kesilmiştir. Artuklu belediye meclis üyelerimiz, bundan öncesinde olduğu gibi sonrasında da demokratik muhalefetlerini sürdürmeye devam edeceklerdir. Artuklu ve Ortaköy halkımıza hizmet anlayışı ile tüm sorunlara çözüm odaklı bir yaklaşım içerisinde bulunacağımızı bir kez daha ifade etmek isteriz."