20 Eylül 2024 Cuma

HDP Antalya adayları: Halk AKP'ye 'artık yeter' diyor

HDP'nin Antalya milletvekili adayları Filiz Aslan ve Gülsüm Güzel, Antalya halkından olumlu tepkiler aldıklarını belirtiyor. Aslan, ?16 yıllık AKP iktidarı için 'artık yeter' diyor herkes? derken, Gülsüm Güzel, halkın HDP'nin mutlaka barajı geçmesi gerektiğini düşündüğünü ifade ettiğini aktardı.
24 Haziran seçimlerine sayılı günler kaldı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Antalya milletvekili adayları Gülsüm Güzel ve Filiz Aslan seçim çalışmalarını Etkin Haber'e değerlendirdi. 
 
Gülsüm Güzel, kendisini tanıtırken, “Sivas doğumlu  Kürt ve Aleviyim. 2 yaşından itibaren İstanbul'da yaşadım. Burjuva basında da çalıştım. Fikir ayrılığından dolayı ayrıldım. EKB sorumlu yazıişleri müdürlüğü yaptım yaptım. Atılım Gazetesine de yazılar yazdım. Sosyoloji mezunuyum. Turizmde çalışıyorum şu an. HDP Kemer ilçe yöneticiliği yaptım” diyor. 
 
 
Antalya'da HDP seçmeni dışındaki kitlelerden de olumlu tepkiler aldıklarını söyleyen Güzel, HDP için yaratılan “bölücüler” algısının kırılmaya başladığı görüşünde. İnsanların HDP'nin mutlaka barajı geçmesi gerektiğini düşündüğünü ifade eden Güzel, ekledi: “Çünkü, barajı aşmazlarsa diktatörlük kendini gösterecek ve daha kötü günler yaşayacağız, diyorlar.” 
 
Ekonomideki kötü gidişatın emekçileri sıkıntıya soktuğunu dile getiren Güzel, halkın “Bu krizi aşmak için sizin mecliste olmanız gerekir” dediğini anlattı. 
 
Güzel, kadın cinayetlerinin çok büyük bir kesimde çok ciddi rahatsız yarattığına da vurgu yaptı. 
 
Cumhurbaşkanı adayları Selahattin Demirtaş'ın tutukluğuna yoğun tepki olduğunu dile getiren Güzel, AKP'li bir kadının, 'Ben adaletsiz buluyorum sistemi, Demirtaş aday gösterildiğine göre neden tutuklu, benim şimdi kafam karışık AKP'ye oy vermeyi düşünmüyorum, belli değil oyum. Sizin yaptığınız demokratik şeyler” dediğini anlattı. 
 
AKP iktidarının dış politikasının da yine tepki gördüğünü anlatan Güzel, temas ettikleri insanların HDP'nin demokratik bir parti olduğuna inandığını söyledi. Güzel, şunları söyledi: “Karalama haberlerine inanmıyorlar. Demokratik bir seçim olmasını istiyorlar. 'Halklarla kardeşlik ve barış içerisinde yaşamak istiyoruz, bunu siz başarırsınız' diyorlar.”
 
HDP UMUT OLARAK GÖRÜLÜYOR
 
 
Antalya'da bir diğer kadın milletvekili adayı Filiz Aslan, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi'nden mezun. Yüksek lisans ve doktora eğitimini İstanbul'da tamamlayan Aslan, Çanakkale 18 Mart ve İstanbul üniversitelerinde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Uzun yıllar sendikalarda eğitim uzmanı ve toplu sözleşme uzmanlığı yapan Aslan, HDP'den aday olma gerekçelerini şöyle açıkladı: 
 
“Bu ülkenin temel demokrasi sorununun Kürt meselesinin çözümünden ya da adım atılmasından geçtiğini düşünüyorum. Bu nedenle HDP'den aday oldum. Çünkü HDP, ezilenlerin, kadınların, yoksul ve emekçi Kürtlerin, bu coğrafyadaki bütün farklı etnik kimliklerin partisi. Söylemi birleştirici ve kardeşçe. Özellikle kadınlar konusunda aday gösterme ve örgütte görev verme konusunda gösterdiği başarıya çok saygım var. Bir diğer faktör siyasi iktidarın HDP'yi baraj altında bırakma girişimi. Bunu da demokrasinin temel unsuru olarak gördüğüm için aday oldum.”
 
Aslan, halkın neden HDP'ye oy vermesi gerektiği konusunda ise şunları belirtti: “Çünkü yıllardır bu topraklarda düşmanlık tohumları ekilmeye çalışılıyor. Birincisi, kardeşlik için tüm etnik kimliklerin bir arada yaşayabileceği bir ülke olması için HDP'ye oy vermeli. İkincisi, 16 yıllık AKP iktidarı ve ondan önceki bütün iktidarlar Türkiye'de ekonomik olarak ciddi sorunlar yarattılar. Şu anda enflasyon çift hanelerde, Gayri Safi Milli Hasıla'nın (GSMH) paylaşımında ciddi sorunlar var. Türkiye'nin yüzde 2'si Gayri Safi Milli Hasıla'nın yüzde 80'ini alıyor. Bu gelir dağılımına son vermek için HDP'ye oy vermek zorundalar. Kadına yönelik şiddetin, kadın cinayetlerinin sona ermesi için HDP'ye oy vermek zorundalar ve bir diğer nokta ise şu anda bir Cumhurbaşkanı adayımız ve partimizin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş cezaevinde. Yanı sıra partimizin eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ da içeride tutuluyor. Bu da bir demokrasi sorunudur. Buna dur demek için HDP'ye oy vermek zorundalar. Zaten bütün kitlelerden bunu duyuyoruz. 16 yıllık AKP iktidarı için 'artık yeter' diyor herkes. Özgürlük, kardeşlik ve demokrasi için HDP'ye oy vermek zorundalar.” 
 
Kendi çalışma bölgesi olan Aksu ilçesi ve civarındaki işçi mahallelerinde çoğu gündelik çalışan sigortasız işçiler ve sera işçilerinin HDP'yi bir umut olarak gördüğünü ifade eden Aslan, “Gezdiğimiz her yerde büyük bir Demirtaş sempatisi var. Demirtaş'ın arabadaki resmini görüp ağlayanlar var. Çok olumlu bir tablo var” diye konuştu.
 
Aslan, “Bir oy HDP'ye bir oy Demirtaş'a” çağrısı yaptı.