20 Eylül 2024 Cuma

HDP adayları Kerestecioğlu ve Kaya oyunu kullandı

HDP Ankara 1. bölge 1. sıra milletvekili adayı Filiz Kerestecioğlu şiddet gören kadınlar ve istismar edilen çocuklar için oy kullandığını söylerken, 3. sıra milletvekili adayı Emine Kaya gençler ve kadınlar için oy kullandığını ifade etti.
HDP Ankara 1. bölge 1. sıra milletvekili adayı Filiz Kerestecioğlu Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan Dikmen Öğretmen Necla Kızılbağ Ortaokulu'nda 186 Nolu sandıkta oy kullandı. Oy kullandıktan sonra kısa bir açıklama yapan Kerestecioğlu, Ezidi kadınları temsilen yakasına Meleke Tavus broşu taktığını söyledi.
 
Şiddet gören kadınlar ve istismar edilen çocuklar başta olmak üzere adalet talep eden herkes için oyunu kullandığını ifade eden Kerestecioğlu, "Emeğimiz, özgürlüğümüz ve halklarımız için mücadele edenler için oyumu kullandım. Tüm ülkeye hayırlı olmasını diliyorum. Özgürlük adımlarının çoğalacağına inanıyorum. Yarın daha güzel ve güneşli bir güne uyanacağız" diye konuştu.
 
Emine Kaya ise Kocatepe Mimar Kemal Anadolu Lisesi'nde oyunu kullandı. Kaya, "Bu akşam gençlerin, kadınların akşamı olacak. Gençliğin ve kadınların iradesini bugün sandığa, yarın Meclis'e taşıyacağız" diye konuştu.