2 Ekim 2024 Çarşamba

HDK'den gözaltılara tepki: Mücadeleyi büyüterek yanıt vereceğiz

HDK, Eş Sözcüleri Şenoğlu ile ESP üyelerinin gözaltına alınmasını kınadı. HDK Eş Sözcüsü Uğurlu, saldırıya mücadeleyi büyüterek yanıt vereceklerini belirtti. ESP Eş Genel Başkanı Tümüklü ise "Faşizmi tarihin çöplüğüne atacağız" dedi.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Eş Sözcüleri Sedat Şenoğlu ile Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyelerinin gözaltına alınmasına ilişkin açıklama yaptı. 

Basın toplantısı şeklinde planlanan açıklama, katılımın fazla olmasından dolayı HDK binası önünde yapıldı. 

HDK bileşenleri ile HDP Milletvekilleri Züleyha Gülüm, Hüda Kaya, Murat Çepni ve Ali Kenanoğlu'nun katıldığı açıklamada ilk sözü HDK Eş Sözcüsü İdil Uğurlu aldı. 

UĞURLU: YANITIMIZ MÜCADELEYİ BÜYÜTMEK OLACAK
Hemen her sabah devrimcilere, sosyalistlere ve muhaliflere yönelik gözaltı saldırısı ile güne başladıklarını belirten Uğurlu, dün akşam saatlerinden itibaren ESP'ye yönelik gözaltı saldırısının yaşandığını, HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu'nun da evine yapılan baskında gözaltına alındığını hatırlattı. 

Gözaltı saldırısının toplumsal muhalefetin örgütlenmesi, HDK ve HDK bileşenlerinin çalışmalarının kriminalize edilmek hedefiyle yapıldığını ifade eden Uğurlu, "HDK toplum içerisinde örgütlenen bir kongredir. AKP-MHP iktidarı bizim çalışmalarımızı kriminalize etmeye çalışıyor, toplumun örgütlenmesini engellemek istiyor" dedi. 

Uğurlu tüm bu saldırılara daha fazla örgütlenerek yanıt vereceklerini vurguladı ve mücadelelerinin engellenemeyeceğini kaydetti. AKP-MHP iktidarının toplumun örgütlenmesinden korktuğunu söyleyen Uğurlu, "Evet korksunlar. Kadınların örgütlenmesinden, gençlerin örgütlenmesinden korksunlar. Toplumun barış özlemini, demokrasi özlemini biz yerine getireceğiz. Onların korkulu rüyası olmaya devam edeceğiz. İnadına mücadelemizi daha da yükselteceğiz" şeklinde konuştu. 

Uğurlu, konuşmasını halka yönelik çağrıyla sonlandırdı: "Gelin örgütlenelim. Bu topraklara yeni yaşamı, barışı, özgürlüğü biz getirelim. "

TÜMÜKLÜ: FAŞİZMİ TARİHİN ÇÖPLÜĞÜNE ATACAĞIZ
Partilerine yönelik gözaltı saldırısıyla verilmek istenen mesajı çok iyi aldıklarını belirten ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü de şunları söyledi: "Aslında biz bunun neye denk düştüğünü, ne mesaj verildiğini çok iyi biliyoruz. Faşist saray rejimi devrimcilerin, sosyalistlerin, emekçilerin mücadelesinden korkuyor. Bu korkunun büyütücülerini engellemeye çalışıyorlar. Evet biz bu coğrafyada demokrasi ve özgürlük mücadelesini büyütmeye devam edeceğiz. Yoldaşlarımız çıkacak ve kadın özgürlük mücadelesini, gençlik mücadelesini, işçi sınıfı mücadelesini büyütecek. HDK ve HDP mücadelesini büyütecek"

Her yerde meşrutiyetini yitirmiş faşist Saray rejiminin karşısında olmaya devam edeceklerini vurgulayan Tümüklü, her Eylül ayında gözaltı saldırısıyla karşı karşıya kaldıklarını ifade ederek şunları söyledi: "Mustafa Suphiilerden, Paramazlardan bayrağı devraldığımız tarih geldiğinde operasyon yapıyorlar 'Bitti, bitirdik' diyorlar. Ama bitiremezler. Umut her daim devam ediyor, inandığımız sosyalizm, inadımız başka bir dünya umududur. Faşizmi tarihin çöplüğüne atacağız." 

TUTAL:YAPTIKLARI YANINA KALMAYACAK
Yeşiller Sol Parti Eş Sözcü Sinan Tutal, iktidarın her geçen gün zulmünü arttırdığını söyledi. İktidarın amacına ulaşamayacağını belirten Tutal, "Yaptıkları yanına kalmayacak. İnadına isyan, inadına mücadele" dedi.

GÜLÜM: İSTEDİĞİNİZİ YAPAMAYACAKSINIZ
HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, ESP'ye yönelik operasyon sırasında Ezilenlerin Hukuk Bürosu avukatlarının kaldığı evin kapısının kırıldığını ve evde arama yapıldığını hatırlatarak, baroya haber verilmeden, özel izin alınmadan yapılan bu aramanın hukuksuz ve suç olduğunu söyledi.

İktidarın sürekli olarak avukatları ve savunmayı hedef aldığını kaydeden Gülüm, "Ne kadınlar, ne avukatlar, ne gençler adaletten, özgürlükten yana olan hiç kimse susmayacak. Bu ülkeye hep birlikte adaleti özgürlüğü, barışı, demokrasiyi getireceğiz. İstediğinizi yapamayacaksınız. Arkadaşlarımızı serbest bırakın" dedi.

SYKP: BİRLİKTE MÜCADELE EDECEĞİZ
Gözaltı saldırısının tüm işçi sınıfı ve sosyalistlere yönelik olduğunu belirten SYKP MYK Üyesi Mehmet Saltoğlu ise, "Bu faşist iktidarın yerine yeni sosyal bir cumhuriyeti kurana kadar birlikte mücadele edeceğiz" şeklinde konuştu.

 

KALDIRAÇ: BİZ KAZANACAĞIZ
Kaldıraç adına konuşan Hakan Dilmeç, halklara, işçi ve emekçilere saldıran Saray iktidarının meşruluğunu yitirdiğini belirterek, "Direnenler kazanacak, birleşik mücadele ile biz kazanacağız" dedi.

Açıklama, "Gözaltılar, tutuklamalar, bizi yıldıramaz" sloganın atılmasının ardından sona erdi.