2 Ekim 2024 Çarşamba

HDK ve HDP'den ESP'ye dayanışma ziyareti

HDK ve HDP'den oluşan heyet ESP'ye dayanışma ziyaretinde bulundu. Yapılan konuşmalarda devletin topyekün saldırılarına dikkat çekildi ve birlikte mücadele etmenin önemi vurgulandı.

ESP'ye yönelik sabaha karşı gerçekleşen operasyonda aralarında HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu ve ESP MYK Üyesi Çiçek Otlu'nun da olduğu 14 sosyalist gözaltına alındı.

HDK Eş Sözcüsü İdil Uğurlu ve HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni'nin de aralarında olduğu heyet ESP'ye dayanışma ziyaretinde bulundu.

Ziyarette konuşan Uğurlu, ESP'ye yönelik saldırıyı kendilerine yapılmış olarak gördüklerini kaydetti ve "Dayanışmadan ziyade bize yönelik olarak değerlendiriyoruz" dedi. Uğurlu, bir arada ve omuz omuza mücadele etme çağrısı yaptı.

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni ise operasyonların sürdüğüne dikkat çekti. Çepni, "Bu saldırılara karşı güçlü bir söz kurmak, operasyonları sıradanlaştırmamak ve alışmamak lazım" ifadelerini kullandı.

ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü de operasyonu değerlendirdi. Tümüklü, saldırılara karşı birlikte mücadele etmek gerektiğini kaydetti.