20 Eylül 2024 Cuma

HDK-A Avrupa Kadın Meclisi toplantısı yaptı

Halkların Demokratik Kongresi-Avrupa (HDK-A) 22-24 Haziran tarihlerinde yaptığı Kadın Meclisi sonuç bildirgesi ile ilgili açıklama yaptı. HDK-A ?Kadın Meclislerinde örgütleniyoruz, birlikte daha güçlü geliyoruz? dedi.
HDK-A Avrupa Kadın Meclisi, yaptığı toplantı ile göçmen ve mülteci kadınların sorunlarını tartışarak çözüm perspektifi geliştirdi.
 
Toplantıda HDK-A Kadın Meclisleri'nin çalışma perspektifinin belirlenirken, diğer yandan 'kadının beyanı esastır', 'pozitif ayrımcılık', 'kadın dayanışması', 'kürtaj hakkı' gibi kadın mücadelesinin tarihi kazanımlarının nasıl korunabileceği ele alındı.
 
HDK-A Avrupa Kadın Meclisi Girişimi Koordinasyonunu ve sözcülerini seçildiği toplantıda kadın düşmanlığının, kadına yönelik şiddetin, homofobinin, savaşın, sağ popülizm ve ırkçılığın tüm dünyada yükseldiği süreçte Avrupa'da yaşanan kadına yönelik erkek ve devlet şiddeti gibi talepleri de gündemine alan, göçmen ve mülteci kadınların yaşadıkları sorunları sahiplenen bir çerçevede örgütlenmeyi hedeflemesi gerektiği belirtildi.
 
HDK-A Kadın Meclisleri, emperyalizme, kapitalizme, erkek egemen sisteme, homofobiye, heterokseksizme, cinsiyetçiliğe, ırkçılığa, faşizme, şovenizme, gericiliğe, halkların haklarını ihlal eden savaşlara ve doğanın tahribatına karşı insanca, eşit ve özgürce yaşanacak başka bir dünya perspektifi ile mücadele edeceklerini belirtti.