13 Ekim 2024 Pazar

HBDH'den uluslararası komploya ilişkin 3 kentte eylem

PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik komplonun yıldönümünde İstanbul, İzmir ve Bursa'da eylemler gerçekleştirdiklerini duyuran HBDH Serpil Polat Milisleri, "Şüphesiz 26. yılında ancak bu ruhla cellatlarımıza karşı mücadeleyi yükselterek tecridi kırabilir, komplocuları tarihin çöp sepetine atabiliriz. Başta gençler olmak üzere, tüm halkları zindanlardaki faşizme karşı seslerini daha fazla yükseltmeye çağırıyoruz" dedi. 

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Serpil Polat Milisleri, PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik gerçekleşen uluslararası komploya ilişkin İstanbul, İzmir ve Bursa'da eylemler yaptıklarını duyurdu. Öcalan'a yönelik 9 Ekim 1998 tarihinde başlayan ve İmralı Hapishanesi'nde ağırlaştırılmış tecrit ve işkence sistemi ile günümüzde devam eden komploya ilişkin yapılan eylemlere dair açıklamada şu ifadeler yer aldı:

ÜÇ KENTTE EYLEMLER DÜZENLENDİ
"6 Ekim gece 23.45 sularında, Bursa'nın Karacabey İlçesi Ulubat mahallesinde bulunan bir palet fabrikası ateşe verildi. Eylem sonucu fabrika büyük zarar görerek kullanılamaz hale geldi. Milislerimiz 9 Ekim de İzmir'de yazılamalar gerçekleştirdi. 9 Ekim akşam saatlerinde İstanbul/Beylikdüzü/Yakuplu'da, Mermerciler Sanayi Sitesi'nde bulunan medikal malzeme üretimi yapan 'Litera Tekstil' binası hedef alındı. Ateşe verilen bina da büyük oranda tahribat ve maddi zarar tespit edildi.

'MÜCADELE HER GEÇEN GÜN GELİŞEREK BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR'
"Her gün daha fazla artarak devam eden İmralı tecrit ve işkence sistemine karşı 26 senedir soluksuz direnen sayın Abdullah Öcalan şahsında, faşizm karşısında asla diz çökmemiş devrimci tutsak yoldaşlarımızın, düşmanın hesaplarını alt üst eden, halka ve yoldaşlarına umut ve mücadele gücü olan zindan direnişlerini gerçekleştirdiğimiz eylemlerle selamlıyoruz. Kürt halkının haklı mücadelesine öncülük etmesi sonucu esasen sayın Öcalan'ın imhasını hedefleyen komplocular, gerillanın ve Kürt halkının direnişi karşısında başarısız olmuş ancak uluslararası güçlerin mutabık kaldığı dünya da eşi benzeri bulunmayan bir tutsaklığa mahkum edilmiştir. Devreye konulan hiçbir faşist uygulama Kürt halkı ve önderliği arasındaki bağı koparamamış, aksine onun açtığı yolda mücadele her geçen gün gelişerek büyümeye devam ediyor.

'9 EKİM ULUSLARARASI KOMPLOSU YENİLECEK'
"Komplonun uluslararası olması itibariyle tecridi kırmak ve komployu yerle bir etmek, birleşik devrim mücadelemize yeni bir boyut kazandıracaktır. Dünyanın dört bir yanından yükselen sesler karşısında halk düşmanları her geçen gün biraz daha köşeye sıkışıyor. Şüphesiz 26. yılında ancak bu ruhla cellatlarımıza karşı mücadeleyi yükselterek tecridi kırabilir, komplocuları tarihin çöp sepetine atabiliriz. Başta gençler olmak üzere, tüm halkları zindanlardaki faşizme karşı seslerini daha fazla yükseltmeye çağırıyoruz. 9 Ekim uluslararası komplosu yenilecek. Birleşik devrim mücadelemiz 
kazanacak. Yaşasın HBDH!"