19 Eylül 2024 Perşembe

HBDH'den Bursa'da peş peşe eylemler

Bursa'da 15 Ağustos'u selamlamak için iki eylem yaptıklarını duyuran HBDH Engin Sincer (Erdal) Milisleri açıklamada, "Büyük Komutan Egîd'in izinde yürüyerek 'hakkı verilmiş bir hayat' sözüne layık yaşamıyla ve mücadele tarihimize bıraktığı zengin mirasla adını yazdıran komutan Erdal'ı şehadet yıldönümünde gerçekleştirdiğimiz eylemlerle saygı ve minnetle anıyoruz" dedi. 

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Engin Sincer Milisleri, Bursa'da, 15 Ağustos'u selamlama eylemi gerçekleştirdiklerini duyurdu. HBDH Engin Sincer (Erdal) Milislerinin Bursa'da peş peşe gerçekleştirdiği eylemler şöyle açıklandı:

🔹"16 Ağustos günü Nilüfer'de bulunan bir palet ve kereste fabrikası ateşe verildi.
🔹17 Ağustos günü Yenişehir'de bulunan bir kereste fabrikası ateşe verildi."

'KOMUTAN ERDAL'I EYLEMLERİMİZLE SAYGI VE MİNNETLE ANIYORUZ'
Her iki eylemde de fabrikaların büyük hasar gördüğü belirtilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Büyük Komutan Egîd'in izinde yürüyerek 'hakkı verilmiş bir hayat' sözüne layık yaşamıyla ve mücadele tarihimize bıraktığı zengin mirasla adını yazdıran komutan Erdal'ı şehadet yıldönümünde gerçekleştirdiğimiz eylemlerle saygı ve minnetle anıyoruz.

'MİRASA DAĞLARDA, SAVAŞ TÜNELLERİNDE, ŞEHİRLERDE SAHİP ÇIKILIYOR'
"Gerillanın 1 Haziran hamlesinin gelişim sürecinde büyük emeklerin sahibi olan Şehit Engin Sincer, bir militanın savaşta ulaşması gereken taktik derinleşmenin yegane örneği olmuştur. Bugün bu mirasa dağlarda, savaş tünellerinde ve şehirlerde faşizme darbe üstüne darbe vuran militanlar sahip çıkıyor, geliştirmeye devam ediyor.

'EGÎD VE ERDAL SAVAŞ PUSULAMIZ OLMAYA DEVAM EDECEK'
"15 Ağustos atılımının 40. yılını geride bıraktığımız ve tüm yoğunluğuyla savaşın sürdüğü bu günlerde birleşik devrimin neferleri olarak büyük komutanlar Egîd ve Erdal savaş pusulamız olmaya devam edecek, işgalci ordu Kürdistan'dan sökülüp atılıncaya, işçinin ve emekçinin üzerine çöken faşist düzeni yerle bir edinceye kadar dağlarda ve metropoller de hesap sormaya devam edeceğiz! Yaşasın HBDH! Yaşasın birleşik devrimimiz! Bijî pêngava 15 ê tebaxê! Şehîd namirin!"