19 Eylül 2024 Perşembe

HBDH'den Bursa'da 15 Ağustos'u selamlama eylemi

HBDH Mahsum Korkmaz Milisleri, Bursa Kestel'de 15 Ağustos'u selamlamak için bir fabrikaya sabotaj eylemi düzenledi. Eyleme dair açıklamada, "Kürdistan'dan işgalcileri söküp atıncaya kadar savaşmaya devam edeceğiz" denildi. 

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Mahsum Korkmaz Milisleri, 15 Ağustos'u Bursa'da  bir tekstil fabrikasına düzenledikleri sabotaj eylemiyle selamladıklarını duyurdu. 7 Ağustos sabaha karşı 04.00 sularında Bursa Kertel'de düzenlendiği belirtilen eyleme ilişkin "HBDH Milislerinden 15 Ağustos diriliş bayramını kutlama eylemi" başlıklı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

'15 AĞUSTOS ATILIMI DAĞLARDA, ŞEHİRLERDE MİLİSLERİMİZİN SAVAŞ PUSULASIDIR'
"Birleşik devrimimizin fedai çıkışı ve direngen atılımlarından biri olan 15 Ağustos atılımı dağlarda  ve şehirlerde milislerimizin savaş pusulası, mücadele azmi olmaya devam ediyor. Ölümsüz Komutan Egit (Mahsum Korkmaz) ve yoldaşlarının varlık yokluk savaşı verilen bir dönem de faşizme ve sömürgeciliğe karşı sıktığı ilk kurşunun sesi bugün Kürdistan dağlarında yankılanmaya devam ediyor. Şanlı 15 Ağustos atılımı, başta Kürt halkının özgürlüğünü kazanma, işçi ve emekçilerin faşist düzenden hesap sorma koşullarını geliştirme ve militanlaşma yolunda etkin rol oynamış, devrim tarihimiz de önemini ve güncelliğini korumaktadır.

'KÜRDİSTAN'DAN İŞGALCİLERİ SÖKÜP ATANA KADAR SAVAŞACAĞIZ'
"Bu özgür ve onurlu yaşam çağrısına başta özgürlük gerillamız olmak üzere zindanlardaki devrimci yoldaşlarımız, demokrat-yurtsever halklarımız ve faşist rejimin karşısında olan herkes ses vererek direnişi günümüze dek taşımayı bilmiştir. Faşist TC devleti içine girdiği kriz gün be gün derinleşirken özgürlük mücadelesi verenlere karşı saldırıları da artmaktadır. Güney Kürdistan'da yoğunlaşan savaşta işbirlikçiler gerillaya karşı TC özel savaş uzmanlarının komutası altında hareket ediyor. Buna karşı Komutan Egit'in ruhunu kuşanan özgürlük gerillası işgalci orduya geçit vermiyor üst üste darbeler vurmaya devam ediyor. Bizler, birleşik devrimin fedai savaşçıları olarak, ölümsüzlerimizin izinde özgürlüğü kazanıncaya, Kürdistan'dan işgalcileri söküp atıncaya kadar savaşmaya devam edeceğiz! Yaşasın HBDH! Yaşasın 15 Ağustos atılımımız! 15 Ağustos ruhuyla ileri!"