19 Eylül 2024 Perşembe

HBDH Tezeller İş Hanını ateşe verdi

Bursa'da 15 Ağustos'u selamlama eylemleri kapsamında sahibinin faşist olduğunu belirttikleri Tezeller İş Hanını ateşe verdiklerini duyuran HBDH Mahsum Korkmaz Milisleri, "Bugün Komutan Egit'in izinde zafer dışında başka seçeneği reddederek işgalciliğe karşı fedaice savaşan gerillanın yanında durmak her devrimci ve demokratın tarihi görevi olduğuna olan inançla faşist düşmanı ve her türlü destekçisini vurmaya devam edecek 15 Ağustos atılımı direniş ruhunu kuşanarak dağlarda ve şehirlerde düşmandan hesap sormaya devam edeceğiz" dedi. 

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Mahsum Korkmaz Milisleri, Bursa'da faşist birine ait olduğunu belirttikleri Tezeller İş Hanını ateşe verdi. Bu eylemin 15 Ağustos'u selamlama eylemlerinden olduğunu ifade edilen açıklamada, "İçerisinde çeşitli büro malzemelerinin bulunduğu ve AKP'li faşist şahsa ait olduğu tespit edilen, iş merkezinin camları kırılarak milislerimizce ateşe verilmiştir. Eylem sonucu iş merkezinde büyük oranda hasar tespit edilmiştir. Bu eylemle ölümsüz komutan Mahsum Korkmaz ve yoldaşlarını anarken 'diriliş bayramı'nı kutluyor tüm faşist ve işbirlikçi kesimleri uyarıyoruz" denildi.

Açıklama şöyle devam etti: "Soykırımcı faşist TC devleti soykırım tarihinden ve işbirlikçilerinden aldığı destekle dağlarda özgürlük mücadelesi veren gerillamıza karşı gerçekleştirdiği saldırılar ve Kürdistan'da süren işgal saldırıları son buluncaya dek metropollerde faşizmden hesap sormaya devam edeceğiz! Bugün Komutan Egit'in izinde zafer dışında başka seçeneği reddederek işgalciliğe karşı fedaice savaşan gerillanın yanında durmak her devrimci ve demokratın tarihi görevi olduğuna olan inançla faşist düşmanı ve her türlü destekçisini vurmaya devam edecek 15 Ağustos atılımı direniş ruhunu kuşanarak dağlarda ve şehirlerde düşmandan hesap sormaya devam edeceğiz. Bu temel de başta gençler olmak üzere herkesi faşizme karşı durmaya HBDH Milis saflarında birleşmeye çağırıyoruz! Yaşasın HBDH! Yaşasın birleşik devrimimiz! Bijî pêngava 15 ê Tebaxê! Yaşasın 15 Ağustos atılımı!"