6 Ekim 2024 Pazar

HBDH: Orhan Yılmazkaya devrimci mücadelemizde yaşayacak

2009 yılanda İstanbul Bostancı'da polisle girdiği çatışmada ölümsüzleşen Devrimci Karargah Merkez Komuta üyesi Orhan Yılmazkaya'ya ilişkin açıklama yapan HBDH, "Orhan yoldaşın direnişi bugün mücadele içerisinde bayrağı devralan Türkiye'li ve Kürdistan'lı devrimcilerin mücadelesinde yaşamaktadır" denildi.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Yürütme Komitesi, 2009 yılında İstanbul Bostancı'da evine yapılan baskın sırasında polisle çatışarak ölümsüzleşen Devrimci Karargah Merkez Komuta üyesi Orhan Yılmazkaya'ya ilişkin yazılı açıklama yaparak andı.

Açıklamada, "27 Nisan 2009 tarihinde Orhan Yılmazkaya Bostancı'da görkemli bir direnişle ölümsüzleşti. O gün televizyonlarda, radyolarda Deniz Gezmiş'in, Mahir Çayan'ın ve İbrahim Kaypakkaya'nın ismi Orhan Yılmazkaya'nın ağzından bir kez daha hatırlatıldı. Bostancı direnişi Türkiye devrimci hareketinin teslim olmayan bir devrimcilik kuşağının parçası olma onuruna erişmiş, tarihe düşülmüş bir nottur" diye belirtildi.

Orhan Yılmazkaya'nın devrimci direnişinin bugün birleşik devrim mücadelesinde yaşamaya devam ettiği vurgulanan açıklamada, "Dağlarda direnen gerillalar, kentlerde eylem örgütleyen milisler ve faşizme karşı direnen devrimci kitle faaliyeti Orhan Yılmazkaya'nın tarihsel mirasını bugün yaşatmaya devam etmektedir" denildi.

'ORHAN YILMAZKAYA BUZU KIRMIŞ VE YOL AÇMIŞTIR'
Bostancı direnişi Türkiye devrimci hareketi içerisinde uzun süredir var olan liberal ve düzen içi sol anlayıştan esaslı bir kopuş olduğu ifade edilen açıklamada, "Onun devrimci eyleminin gücü ve etkisi her geçen yıl artarak güçlenmektedir. Tarihsel haklılığından güç alan bu direniş sonrasında birçok başka devrimciye örnek olmuştur. Orhan Yılmazkaya buzu kırmış ve yol açmıştır. Onun açtığı yoldan genç devrimci militanlar yürümekte ve teslim olmama geleneğini öğrenmekteler" diye kaydedildi.

HBDH Yürütme Komitesi açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Birleşik devrim mücadelesi bugün Türkiye ve Kürdistan topraklarında gelişmekte ve düşmanın her türlü saldırısına karşı kendisini tekrar tekrar örgütlemektedir. Bu örgütleme mücadelesinde Orhan Yılmazkaya'nın devrimci mirası bizlere yol göstermektedir.

"Orhan Yılmazkaya düzen içi sol anlayıştan koparak yüzünü Kürdistan dağlarına dönmüş, orada öğrendiği tecrübeyi İstanbul'un sokaklarında devrimci eyleme dönüştürmüştür.

"Bugün birleşik devrim mücadelesi büyük bedeller pahasına örgütlenmekte ve gelişmektedir. Faşist iktidar Türkiye ve Kürdistan topraklarında karşı devrimci saldırılarıyla birleşik devrim mücadelesini hedef almaktadır. Bu saldırılar karşısında birleşik devrim mücadelesi kesintisiz bir şekilde devam etmektedir.

YILMAZKAYA DEVRİMCİLERİN MÜCADELESİNDE YAŞIYOR 
"Sınıf mücadelesi içerisinde ödenen bedeller ve yürütülen mücadele hiçbir zaman boşuna olmamıştır. Orhan yoldaşın direnişi bugün mücadele içerisinde bayrağı devralan Türkiye'li ve Kürdistan'lı devrimcilerin mücadelesinde yaşamaktadır.

"Bizler Halkların Birleşik Devrim Hareketi olarak bir kez daha Orhan Yılmazkaya'nın devrimci direnişi ve mücadelesi önünde saygıyla eğildiğimizi belirtmek isteriz. Onun özlemi olan Türkiye devrimini gerçekleştirmek Orhan Yılmazkaya'nın hatırasına en güçlü sahiplenme olacaktır. Bu temelde bizlerde üzerimize düşen görevleri tıpkı Orhan yoldaşın kararlılığı ve ciddiyetiyle ele alacağımızı belirtmek isteriz."