4 Ekim 2024 Cuma

HBDH milislerinden İstanbul'da tecrit karşıtı eylem

HBDH milisleri hapishanelerde süren açlık grevi direnişine destek vermek için İstanbul'da yol kesme eylemi yaptı. Eylemde, "Biji berxedane zindane", "Yaşasın zindan direnişimiz" sloganları atıldı.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) milisleri İstanbul'un Beykoz-Ümraniye istikametinde bulunan bir otoyol üzerinde yol kesme eylemi yaptı.

4 Şubat günü gerçekleştirilen eylem, hapishanelerde tecride karşı süren açlık grevi eylemine destek amacıyla yapıldı.

Yolu trafiğe kapatan HDBH milisleri, meşaleler yaktı, havaya ateş açtı. Eylemde, "Biji berxedane zindane", "Yaşasın zindan direnişimiz" sloganları atıldı.

Binlerce tutsağın 27 Kasım 2020 tarihinden bu yana açlık grevinde olduğunu hatırlatan HBDH milisleri, "Başta İmralı olmak üzere tüm tutsaklar üzerinde uygulanan tecridi parçalamak için canlarını ortaya koyarak direniyorlar. Faşist Erdoğan iktidarı zindanlarda tecritle, sokaklarda faşist terörle ayakta kalmaya çalışıyor. Zindanlardan yükselen talep aynı zamanda Türkiye ve Kürdistan'da sömürü ve sömürgecilikle var olan rejimin parçalanması talebidir. Bugün zindandakiler aynı zamanda dışarıdaki insanlar içinde direniyor. Onların ortaya bedenlerini yatırdıkları bu mücadelede, dışarıda olanların direnişi sahiplenmesi, zindanlarla sokağı buluşturarak özgürlüğü kazanma seferberliğimize katılması gerekir. HBDH Milisleri olarak bu temelde her yerde hayatı durduracağımızı, faşizme karşı taarruza geçtiğimizi ilan ediyoruz" diye belirtti.