19 Eylül 2024 Perşembe

HBDH milislerinden İstanbul'da sabotaj eylemi

HBDH Şehit Erdal milisleri, İstanbul'da gerçekleştirdikleri sabotaj eylemiyle 15 Ağustos atılımını selamladı.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Şehit Erdal (Mustafa Yöndem) milisleri, İstanbul'da düzenlediği sabotaj eylemiyle 15 Ağustos atılımını selamladığını duyurdu.

Milisler tarafından yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "13 Ağustos günü saat 19:00 sularında İstanbul/Beylikdüzü'nde sanayi sitesinin içinde bulunan trafo HBDH Şehit Erdal (Mustafa Yöndem) Milisleri tarafından sabotaj yöntemi ile yakıldı. Trafo tamamen yanarken sanayi sitesinin bir bölümüne elektrik verilmedi. Eylemi gerçekleştiren birim başarılı bir şekilde alanına ulaşmıştır.

"Milislerimiz, 40. yılında kesintiye uğramadan ve büyük gelişmeler yaratarak süren 15 Ağustos Atılımını Türkiye metropollerinde faşist AKP-MHP çete rejiminin işbirlikçilerini ve ekonomik kaynaklarını hedef alarak eylemler yapmaya devam ediyor.

"Kürt halkına karşı imha ve inkar saldırılarının uygulandığı bir dönemde faşist soykırımcı T.C. devletine karşı en sert karşılık 15 Ağustos Atılımı ile verilmiştir. Sömürgecileri felç eden, bir halkı yeniden ayağa kaldıran, kadın özgürlük mücadelesinin önünü açan tüm Ortadoğu mazlum halklarına umut olan şanlı 15 Ağustos Atılımı ruhu bu atılımın büyük komutanı Agit yoldaşın izinde işgal ve soykırım saldırılarına karşı büyük fedakarlık ve kahramanlıkla direnerek savaşan Kürdistan Özgürlük Gerillası tarafından günümüzde hala devan ediyor. Bu temelde gençler başta olmak üzere tüm herkesi birleşik devrimin saflarında mücadeleyi büyüterek işgal, soykırım ve ihanete karşı direnen Kürdistan Özgürlük Gerillasının daha fazla yanında yer alarak mücadeleyi zafere taşımaya çağırıyoruz."