22 Eylül 2024 Pazar

HBDH milisleri Öcalan'ın özgürlüğü için Dilovası'nda eylem yaptı

HBDH milisleri, Kocaeli'de bir faşiste ait olduğunu belirttikleri işyerini hedef aldıklarını duyurdu. 19 Şubat'ta gerçekleştirildiği belirtilen eylemin, PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin sona erdirilmesi için gerçekleştirildiği kaydedildi.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Sinan Dersim Milisleri, Kocaeli'de bir faşiste ait işyerini hedef aldıklarını duyurdu. Dilovası Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikaya 19 Şubat günü saat 23.00 sıralarında gerçekleştirilen sabotaj eyleminin ardından fabrikanın kullanılamaz hale geldiği belirtildi.

Milisler yaptıkları açıklamada İmralı Hapishanesinde mutlak tecrit altında tutulan PKK lideri Abdullah Öcalan'dan üç yıldır haber alınamadığını hatırlattı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Biz, birleşik devrimin fedai savaşçıları, halklarımızın bağrından çıkan milis kuvvetleri olarak, emekçi halklarımızın bu yüksek bağlılık bilincinden aldığımız güçle, bulunduğumuz her yerde düşmana darbeler vuruyoruz. Önderlerimize, önder kadrolarımıza kalkan elleri kıracağımızı tekrar tekrar ilan ediyoruz.
Üç yıldır kendisinden haber alınamayan Kürt halk önderi Öcalan'ın etrafında ateşten çember olacağımızı haykırıyoruz.
Tecridin kırılması ve Öcalan'ın özgürlüğü için her yerde hareket halindeyiz. Faşist düşmanın tüm hedefleri menzilimizde.
19 Şubat'ta Kocaeli'de bir faşiste ait işyerini hedef aldık. Zindanlarda süren açlık grevlerine destek olmak ve Kürt halk önderi Öcalan'a dönük imha saldırılarını durdurmak için gerçekleştirdik eylemimizi.
Dilovası Organize Sanayi Bölgesi'nde, gece 23 sıralarında düzenlediğimiz eylem sonucu faşist düzenin aktif destekçisine ait fabrika, sabotaj eylemimiz sonucu fabrika tamamen küle döndü. Faşizmi yıkacağız, özgürlüğü kazanacağız! Tek yol birleşik devrim!"