22 Eylül 2024 Pazar

HBDH İmralı tecridine karşı yazılama yaptı

HBDH milisleri, İmralı tecrit sisteminin kaldırılması gerektiğini belirterek, İzmir'de duvar yazılamaları ve pankart asma eylemleri yaptı.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Tirêj Alişer Milisleri, İzmir'in Menemen ve Karşıyaka ilçelerinde, İmralı Hapishanesinde PKK lideri Abdullah Öcalan'a uygulanan tecrit sistemine karşı duvar yazılamaları ve pankart asma eylemleri yaptı.

HBDH milisleri yaptıkları açıklamada, Öcalan'dan 36 aydır haber alınamadığını hatırlattı, "Kürt halkı bu imha saldırılarına 'güneşimizi karartamazsınız' çığlığı ile çeyrek asırdır karşı duruyor. En ağır bedeller pahasına direnişten geri adım atmıyor.
Milislerimiz, yoksul Kürt halkının bu kahraman direniş ve atılımına destek vermek, soluk olmak için harekete geçiyor.
İzmir'de, Menemen ve Karşıyaka'da, 'İmralı tecridini ve imha sistemini' protesto etmek için yazılama ve pankart asma eylemleri yaptık.
18 ve 20 Şubat'ta gerçekleştirdiğimiz eylemlerde bir kez daha zindan ve tecrit duvarlarını paramparça edeceğimizi ilan ettik, 'Önder Apo'nun özgürlüğü Kürt halkının özgürlüğüdür' diye haykırdık. İmralı imha ve tecrit sistemini parçalayacağız! Zindanlar yıkılsın tutsaklara özgürlük! Tek yol birleşik devrim" ifadelerine yer verildi.