21 Eylül 2024 Cumartesi

Haziran ayında 159 işçi katledildi

Haziran ayı iş cinayeti raporunu yayımlayan İSİG Meclisi, 159 işçinin gerekli ve bir o kadar basit önlemler alınmadığı için katledildiğini duyurdu.

İş cinayetleri raporlarını yayınlayarak işçilerin katledilme sebeplerini gözler önüne seren İSİG Meclisi, haziran ayı raporunda 159 işçinin katledildiğini belirtti. Patlama, ezilme, göçük, yüksekten düşme ve elektrik çarpması gibi önlenebilir kazalarda işçilerin katledildiği vurgulanan raporda, patronların işçilerin canın hiçe saydığının altı çizildi.

Haziran ayı raporuna göre iş cinayetlerinin nedenlerinin dağılımı şöyle açıklandı: "Trafik, servis kazası nedeniyle 43 işçi; ezilme, göçük nedeniyle 24 işçi; kalp krizi, beyin kanaması nedeniyle 19 işçi; yüksekten düşme nedeniyle 18 işçi; elektrik çarpması nedeniyle 12 işçi; şiddet nedeniyle 10 işçi; patlama, yanma nedeniyle 8 işçi; Nnesne çarpması, düşmesi nedeniyle 4 işçi; intihar nedeniyle 3 işçi; kesilme, kopma nedeniyle 2 işçi; zehirlenme, boğulma nedeniyle 2 işçi; diğer nedenlerden dolayı 14 işçi hayatını kaybetti…"

İSİG Meclisinin haziran ayı raporuna buradan ulaşabilirsiniz.