16 Eylül 2024 Pazartesi

'Hayvanları katleden yasayı uygulamayın'

Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde eyleme geçen hayvan hakları savunucuları, CHP'li ABB'nin hayvanları toplatmasına tepki gösterdi.

Yaşam için Yasa ve Hayvan, Yaşam, Özgürlük İnisiyatifleri, sokak hayvanlarına dönük katliam yasasının geri çekilmesi için eylemlerine devam ediyor.

Hayvan hakları savunucuları, CHP'li Ankara Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin köpekleri toplamasına tepki olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. "ABB elini sokaklardan ve hayvanlardan çek" pankartı açılan eylemde, sık sık "Mansur Yavaş elini hayvanlardan çek" sloganı atıldı.

CHP'nin "Yasayı uygulamayacağız" beyanına rağmen ABB'nin hayvanları toplamasına tepki gösteren Zarife Çamalan, "Mansur Yavaş, daha önce de sokakta yaşayan hayvanların toplatılması gerektiğini defalarca dile getirdiniz. Şimdi iktidarın getirdiği yasayı uygulamakta da en hevesli belediye başkanlarından biri olarak görünüyorsunuz. Cevap verin; Siz muhalefetin belediye başkanı mısınız, yoksa AKP ile zaten içinden geldiğiniz ve elinizle işaretini gururla yaptığınız MHP'nin mi? Siz Ankara halkının belediye başkanı mısınız yoksa hayvan katillerinin mi?  Siz bu şehri insanı, hayvanı ve kültürüyle savunanların başkanı mısınız yoksa insanıyla, köpeğiyle, suyuyla, ağacıyla yok etmek isteyenlerin mi" dedi.

'TEK BİR CANLIYI SİZE VERMEYECEĞİZ'
Çamalan, şöyle devam etti: "Buradan ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı uyarıyoruz: Gelin, toplumun yüzde 85'inin karşı olduğu katliam yasasından yana durmayın. Üyesi olduğunuz partinin katliam yasasına karşı almış olduğu karara uyun: Toplamayın, hapsetmeyin, öldürmeyin. Birlik Mahallesi'ndeki gibi uygulamaları aklınızdan bile geçirmeyin. Eğer toplamada, hapsetmekte, öldürmekte ısrarcı olursanız bilin ki dün olduğu gibi bugün de karşınıza dikileceğiz. Bundan çok daha kalabalık olacağız, çok daha kararlı olacağız. Yüzde 85'inin karşı olduğu katliam yasasından yana durmayın. Ya yasayı uygulamaktan vazgeçin ya da Ankara halkıyla karşı karşıya gelmeye hazır olun. Biz bu sokaklardaki tek bir canlıyı size vermeyeceğiz."

Açıklama, alkış ve sloganlarla sona erdi.