19 Eylül 2024 Perşembe

Hayvan hakları savunucuları Pursaklar barınağına çağırdı

Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi, Pursaklar barınağında hayvanlara yönelik işkenceyi aktardı. Yıllardır sokaklardan işkenceyle toplanan köpeklerin Pursaklar'a götürüldüğüne dikkat çeken hayvan hakları savunucuları şu an barınakta en fazla 50 köpek olduğunu, diğer köpeklerin nerede olduğunu bilmediklerini söyledi. 

"Katliam yasası"nın onaylanmasının ardından peşi sıra hayvana yönelik işkence ve katliam haberleri geliyor, sokaklardan işkenceyle toplanan ve barınaklara götürülen hayvanların ise akıbeti bilinmiyor. 

Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi Ankara'nın Pursaklar ilçesinde bulunan hayvan barınağına çağrı yaptı. Saat 18.00'de barınak önünde olacaklarını duyuran Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi, Pursaklar'daki vahşetin Altındağ'dan daha vahim olduğunu belirtti. 

'AÇ, SUSUZ, HASTA VE SAĞLIKLI KÖPEKLER BİR ARADA'
Ankara Barosu Hayvan Hakları Merkezi Başkan Yardımcısı Avukat Burcu Yağcı, birer hafta arayla Pursaklar barınağına gittiklerini söyledi. Yağcı, "İlk gidişimiz pazar günüydü, kapalıydı ve kimse yoktu. Tellerden atlayarak içeri girmek zorunda kaldık. 15-16 köpek aç susuz, farklı boylarda; hasta, sağlıklı, hepsi bir arada. Fotoğraflarını çektik. Bu sırada görevliler geldi ve bizi oradan çıkarmaya çalıştı, polisi çağıracaklarını söyledi" dedi. 

'YAVRU KÖPEKLER GÜNEŞİN ALTINDA'
Bir hafta sonra tekrar gittiklerini belirten Yağcı, şöyle devam etti: "Yasak olan bölüm rezaletti. İki metrekare alan; yemek, su yok, yatacak yerleri yok. Toplamda 50 köpek ya var ya yok. En vahim olanı da bu. Bunlar yıllardır köpek topluyorlar, nerede bu köpekler hiç bilmiyoruz. Bir ihbar hattı kurmuştuk hala aktif, sürekli Pursaklardan şikayet geliyordu, köpeklerin nereye gittiğine dair fikrimiz yok. Güneşin altına bir kafesin içine 8-9 yavru köpek koymuşlar, yemek koyduk birbirlerini yediler... Herkesin desteğini bekliyoruz."