22 Ekim 2024 Salı

Hatimoğulları: Tecridin kaldırılması için yıllardır mücadele ediyoruz

Partisinin grup toplantısında konuşan Hatimoğulları, "Tecrit 44 aydır devam ediyor. Sayın Öcalan'ın üzerindeki tecridin kaldırılması için yıllardır mücadele ediyoruz. Demokratik kamuoyu yıllardır tecrit kaldırılsın diyor. Sayın Öcalan üzerindeki tecrit kesinlikle kaldırılmalıdır" dedi. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, partisinin haftalık Meclis grup toplantısında konuştu. 100 bin lira üzeri limiti olan kredi kartlarından 750 lira vergi alınacağı duyurusunu, kadına yönelik şiddeti ve kadın kırımını, bebekleri katleden yenidoğan çetesini, siyonist İsrail'in Filistin halkına yönelik soykırım saldırıları başta olmak üzere birçok konuya değindi. 

Kürt sorununa ilişkin konuşan Hatimoğulları, sorununun muhatabının PKK lideri Abdullah Öcalan olduğunun altını çizdi. Kimseden çözüm dilenmediklerini söyleyen Hatimoğulları, "Onurlu bir barış için inisiyatif almaya hazırız" ifadelerini kullandı. 

MHP'nin faşist Genel Başkanı Devlet Bahçesi'nin Öcalan'a yönelik tecridi kabul ederek, kaldırılması yönünde yaptığı konuşmaya işaret eden Hatimoğulları, "Tecrit 44 aydır devam ediyor. Sayın Öcalan'ın üzerindeki tecridin kaldırılması için yıllardır mücadele ediyoruz. Demokratik kamuoyu yıllardır tecrit kaldırılsın diyor. Sayın Öcalan üzerindeki tecrit kesinlikle kaldırılmalıdır. Fiziki olarak gelsin konuşsun diyoruz. Ne diyeceğini hep birlikte görelim dedik geçen hafta. Bu hafta aynı sözü tekrarlıyoruz. Bırakın tecrit kalksın da sayın Öcalan çıkıp konuşsun, ne konuştuğunu hep birlikte görelim. Vakit geçirilmeden acil bir biçimde bu konuda adım atılmalıdır. DEM Parti olarak onurlu bir barış için, özgürlük ve demokrasi için, demokratik cumhuriyetin inşası için ağır bedeller ödeyerek geldik bugünlere. Bugünden sonra da ne gerekiyorsa onurlu bir barış ve demokratik bir cumhuriyetin inşası için DEM Parti olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bunun altını buradan bir kez daha çiziyorum. Söz veriyoruz: Bu ülkeye onurlu bir barış gelecek" dedi.