22 Eylül 2024 Pazar

Hatimoğulları seçim çalışmalarını Diyarbakır'da sürdürdü

Seçim çalışmaları kapsamında Diyarbakır Silvan'da konuşan Hatimoğulları, Kürt halkının asla diz çökmeyeceğini kaydetti. Hatimoğulları, "Bizler bu çalışmayı JİTEM tarafından katledilen ve çok sayıda yargısız infazla failli meçhul dedikleri ama failli belli olan Vedat Aydınlar için Rojava'daki Kürt kardeşlerimiz için kendimiz için kadınlar için gençler için" dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Diyarbakır'da bulunan Hatimoğulları Silvan'dan Bismil'e geçti. Hatimoğulları ve beraberinde bulunanlar halk tarafından coşkuyla karşılanırken, seçim bürosunun önünde "Bijî berxwedana zindana" sloganı atıldı.

Kürt halkının yürüttüğü mücadeleye işaret eden Hatimoğulları, dört parça Kürdistan'da yükselen mücadeleye kimsenin engel olamayacağının altını çizdi. AKP'nin dün yaptığı MYK toplantısına ilişkin konuşan Hatimoğulları, "MYK toplantısını MGK toplantısı mı belli değildir. Birbirine karıştırmışlar. Yeni aldığı kararı sözcüleriyle açıkladılar. ‘Sınır ötesi operasyonlara devam, teröristan kurdurmayacağız sınırımızda' diyorlar. Oysa bahsini ettikleri ‘teröristan' Kobanî'dir, bahsettikleri ‘teröristan' Rojava'da sizler gibi yaşayan sivil halkın ta kendisidir. Okuluna çocuğunu gönderen, dükkanını açan esnafımız, değerli halkımız Ankara'nın göbeğinde nasıl yaşıyorsa insanlar bahsini ettikleri ‘teröristan' işte böyle sivil halkın yaşadığı yerlerdir" dedi. 

AKP'nin seçim çalışmalarını yine "terör" üzerinden yürüteceğini belirten Hatimoğulları, Iğdır Belediyesi eşbaşkan adayları Mehmet Nuri Güneş ve Hoşhaber Belediyesi Eşbaşkan adayları Emine Yöndem Kartal'ın adaylıklarının seçim kurulu tarafından engellenmesine tepki gösterdi. 

Kayyumcu anlayışa izin vermeyeceklerini söyleyen Hatimoğulları, "Kayyımcı anlayış bugüne kadar ne yaptı? Kentleri viraneye çevirdi. Bunu asla kabul etmedik ve asla kabul etmiyoruz" ifadelerini kullandı. 

Kürt halkının asla diz çökmeyeceğini vurgulayan Hatimoğulları, "Biz örgütlü bir halkız, onların seçim hilelerini örgütlü bir mücadele ile boşa düşüreceğiz.  Bismil'den beklentimiz önceki oyları daha fazla artırarak kazanmak 31 Mart'ta bu meydanda seçim zaferini hep beraber kutlamaktır. Bizler bu çalışmayı JİTEM tarafından katledilen ve çok sayıda yargısız infazla failli meçhul dedikleri ama failli belli olan Vedat Aydınlar için Rojava'daki Kürt kardeşlerimiz için kendimiz için kadınlar için gençler için" dedi.