22 Eylül 2024 Pazar

Hatimoğulları: Kentlerimizi birlikte yöneteceğiz

Dağpınar, Digor ve Kağızman'da halkla buluşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları, kayyumları göndereceklerini ve belediyeleri alacaklarını söyledi, "Kendimizi de kentimizi de demokratik, şeffaf bir şekilde yeniden inşa edeceğiz" dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Dağpınar ve Digor'da partisinin büro açılışlarına katıldı. İlk olarak Dağpınar Beldesine gelen Hatimoğulları'nı halk belde girişinde karşıladı. Açılışı yapılacak büroya alkış, zılgıt ve sloganlarla gelen Hatimoğullarına, DEM Parti Meclis Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit ile Iğdır Milletvekili Yılmaz Hun, Kars Belediyesi Eşbaşkan adayları Arzu Savaş Derman ve Kenan Karahancı eşlik etti.

'BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ'
Burada konuşan Hatimoğulları, "Siz değerli halkımız, gençlerle, kadınlar ile birlikte yöneteceğiz. Açık, şeffaf olacak belediye meclislerimiz. Herkes belediye meclisimize gelecek ve toplantımızı izleyecek. Beraber karar alacağız. DEM Parti kadınların, gençlerin umududur. DEM Parti, 'Jin jiyan azadî' diyenlerin partisidir. Burada girmedik ev, çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmayacağız. Kapı kapı gezeceğiz. Bize bugüne kadar oy vermemiş evlere, ailelere özellikle gideceğiz. Neden Kürt halkı kendine sahip çıkmalıdır, neden başka partiye oy vermemelidir, neden Kürt halkı AKP'ye oy vermemelidir bunları anlatmalıyız. Bizleri Rojava'da, Roboskî'de, Digor'da katledenlere neden oy vermeyeceğimizi anlatmalıyız" dedi.

'SELAM OLSUN DİRENENLERE'
Hatimoğulları daha sonra Digor'a geçti. Burada da ilçe girişinde karşılanan Hatimoğulları, halk buluşmasına katıldı. Buluşmaya ilçe belediye eşbaşkan adayları Ülker Özaditti ve Adem Oyman da katıldı.

Buluşmada halka seslenen Hatimoğulları, Digor katliamını hatırlattı, "Yılmadık, yılmayacağız. Unutmadık, unutmayacağız. Selam olsun bizden önce gidenlere, selam olsun kendini halka adayanlara. Selam olsun yarın için direnenlere selam olsun tüm halklarımıza. Kürt sorununun barışçıl ve demokratik yöntemler ile çözülmesi, İmralı tecridinin kalkması için cezaevinde açlık grevinde direnlere selam olsun. Adalet Nöbetinde bulunan annelere selam olsun" diye konuştu.

'DUR DİYECEĞİZ'
AKP'nin belediyeleri gasp ettiğini vurgulayan Hatimoğulları, "Darbeci zihniyetle ele geçirdiğini zannedenlerin yaptığı ilk şey Kürtçe tabelaları sökmek oldu. İki dilli hizmeti ortadan kaldırmak oldu. Ahmedî Xanî'nin ismini tabelalardan, sokaklardan kaldırdılar. Onlara geçit verecek miyiz? Bunlar kadın düşmanı. Eşbaşkanlık ve eşit temsilliyet sistemimize karşı düşmanca yürüttükleri siyaset ile kayyum gediği ilk günde bütün belediyelerimizde kadın müdürlüklerimizi, daire başkanlıklarını kapattı. Kapatmayanlara ise erkek atadı. Darbe yapmaya kalktılar. Biz DEM Parti olarak bunlara geçit verecek miyiz? Hayır. 31 Mart'ta Allah'ın izniyle ve siz değerleri halkımızın çalışmaları ile bizler belediyelerimizi alacağız. Digor'u susuz, kaldırımsız, yolsuz, alt yapısız bırakan zihniyete dur diyeceğiz. Biz kendi ellerimiz ile siz değerli halkımız ile beraber burada yollarımızı kaldırımlarımızı, her insanın hak ettiği temiz bir kenti beraber inşa edeceğiz" ifadelerinde bulundu.

'KADIN KURUMLARIMIZI YENİDEN AÇACAĞIZ'
Hatimoğulları, şöyle devam etti: "Bu hakkı bile bize fazla gören bu iktidarcı zihniyete karşı bizler DEM Parti olarak geleceğiz. Bizler her mahallede tek tek ne sorun varsa o mahalleli ile yapacağımız ortak toplantı ile o sorunları gidereceğiz. Kürdistan'ın birçok yerinde kapattıkları kadın kurumlarımızı yeniden açacağız. Yapacağımız ilk iş kadın daire başkanlıklarını aktifleştirmek olacak. Yapacağımız ilk kadın danışma merkezlerini yeniden kurmak ve kadınlara meslek edinmeleri için atölyeler açmak olacak. Buradaki hayvancılığı kooperatifleştirerek buradaki hayvansal ürünleri değerli bir karşılığa çevireceğiz."

'KÜRDÜ YOK SAYANLARI SEÇİMLERDE BİZ DE YOK SAYACAĞIZ'
Digor Belediyesinde çift dilli hizmet vereceklerini dile getiren Hatimoğulları, Kürtçe'nin yasaklı dil olmadığını vurguladı. Kürtçe düşmanlığı yapanlara karşı kırmızı kartı gösterip saf dışı bırakacaklarını vurgulayan Hatimoğulları, "Bizler bu hırsızlara belediyede yurttaşın hakkı olan Digorlu'nun hakkı olanları cebene indirenlere karşı kendi bütçemizi en iyi şekilde halkın hizmetine sokacağız. Bizler şu sözü veriyoruz; Kürde yaşam hakkı tanımayan, Kürdü yok sayan, halkları ve inançları yok sayanları biz de 31 Mart seçimlerde yok sayacağız. DEM Parti gelecek, devran dönecek. DEM Parti gelecek barış, demokrasi ve eşitlik gelecek. Kadınların isimlerini bu ülkeden silmek isteyenlere karşı 'Jin, jiyan, azadî' sloganı ile geleceğiz. Kendimizi de kentimizi de demokratik, şeffaf bir şekilde yeniden inşa edeceğiz. Kayyumcu anlayışlara, seçimlere hile hurda karıştıran bu iktidarcı anlayışlara hep birlikte dur diyeceğiz. Bunu Rojava'da kaybettiklerimiz için yapacağız" diye konuştu.

'AÇLIĞA MAHKUM EDENLERE OY YOK'
Ardından Kağızman'a geçen Hatimoğulları'nı halk davul, zurna ile karşıladı. Kağızman'daki buluşmaya ilçe belediye eşbaşkan adayları Güner Hatay ve Mehmet Alkan da katıldı. Halkı selamlayan adaylar, halk ile birlikte kazanacaklarını ifade etti.

Ardından söz alan Hatimoğulları, Kağızman halkının zulme boyun eğmediğini söyledi. Ankara Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Gültan Kışanak'ın selamını getirdiğini söyleyen Hatimoğulları, "Oldukça karanlık bir dönemden geçiyoruz. Kars, Ardahan ve Iğdır'a sınırlarımızın dışımızdaymış gibi davranılıyor. Bizi açlık ve yoksulluğa mahkum edenlere bir kez daha oy yok diyoruz" dedi.

'JİTEM İTTİFAKINA KARŞI HALKIN İTTİFAKINI KURUYORUZ'
Erdoğan'ın enflasyonun düşürüleceğine dair sözlerini de anımsatan Hatimoğulları, "Bu koca bir yalan. Bizler yumurtayı, eti tane ve gramla alırken onlar Saray'da refah içinde yaşıyor. 'Mümin sabreder' diyor. Biz halk olarak artık size sabretmeyeceğiz. Yine Saray ve şürekası yerel seçimlerde başarı elde etmek için JİTEM ittifakını kurmuşlar. Tansu Çiller, beyaz Toroslardan yargısız infazlardan sorumlu. Tansu Çilleri sahaya sürmüşler. Bizler de JİTEM ittifakına karşı halkın ittifakını kuruyoruz" diye konuştu.

'KÜRT HALKI VARDIR BURADADIR'
Kağızman'da seçimleri açık bir farkla kazanacaklarını vurgulayan Hatimoğulları, "DEM Parti onurun, demokrasinin ve Kürt halkının partisidir. Bütün ezilenlerin, kadınların, gençlerin partisidir. Kürtçeyi ve Kürt halkının onurlu mücadelesini savunan bir parti olarak çok dilli bir hizmet ile karşınızda olacağız. Kürtçe sokak isimleri ile hizmetlerimizi sürdüreceğiz. Kürtçeye tahammül edemeyenlere buradan duyurulur; Kürt halkı vardır, buradadır" diye belirtti.

'KAĞIZMAN BELEDİYESİ'Nİ ALACAĞIZ'
Angus ihracıyla hayvancılığa büyük darbe vurulduğunu kaydeden Hatimoğulları, "Geldiğimiz gibi hayvancılığı teşvik edeceğiz. Hayvansal üretimin artması için kooperatifler kuracağız. Bunu yapmak zor değil, irade işidir. Bizler hizmet odaklı çalışacağız. Dün nasıl çalıştıysak bugün de aynı anlayışla çalışacağız. Bunu birlikte yapacağız. Ev ev, mahalle mahalle dolaşacağız ve Kağızman belediyesini açık bir farkla alacağız" dedi.

31 MART'TA ZAFERİMİZİ BU MEYDANDA KUTLAYACAĞIZ'
Kayyumların, 'Kürde sen kendini yönetemezsin, ben seni yönetirim' anlamı taşıdığını kaydeden Hatimoğulları, Kürt düşmanı siyaset yürütenlere kırmızı kart gösterme çağrısında bulundu. Hatimoğulları konuşmasına şu sözlerle tamamladı. "Serhat halkı çayı açık içiyor, ama 31 Mart gecesi zaferimizi DEM'li bir çay ile kutlayacağız. Kırk yıldır Kürdistan'da mücadele eden halklar olarak sözümüzü hep birlikte vereceğiz. 31 Mart'ta hep beraber halklara barışı armağan edeceğiz. Başaracağımızdan hiç şüphemiz yok. Kürt halkı, kadınlar, gençler dimdik ayakta. 31 Mart'ta bu meydanda başarımızı ve zaferimizi kutlayacağız."

Konuşmaların ardından büro açılışı yapıldı.