22 Eylül 2024 Pazar

Hatimoğulları: Kayyum darbecidir, mafyadır, hırsızdır

HDP Eş Genel Başkanı Hatimoğulları, yerel seçim çalışmaları kapsamında Iğdır'daydı. Tuzluca ve Zagros Meydanında halk buluşmalarına katılan Hatimoğulları, Iğdır merkezde esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde halk buluşmasına katıldı. Buluşma öncesi ilçenin eşbaşkan adayları Kader Yiğitalp ve İsmet İlkutlu ile beraberindeki partililer, oluşturdukları konvoyla Hatimoğulları'nı ilçe girişinde karşıladı.

Partinin seçim şarkılar ile ilçeye giriş yapan Hatimoğulları, yol kenarında ve evlerin bahçesinde bulunan halkı selamladı. Buluşma yerinde zılgıtlar ve zafer işaretleriyle karşılanan Hatimoğulları, eşbaşkan adaylarının konuşmasının ardından söz aldı.

Konuşmasına, açlık grevindeki tutsakları, adalet nöbeti tutan tutsak yakınlarını, Cumartesi Annelerini selamlayarak başlayan Hatimoğulları, Iğdğr'ın da aralarında bulunduğu birçok kentte halkın iradesine kayyum atandığını hatırlattı, "Kayyumların olduğu yerde hırsızlık vardı, yalan vardı, talan, hizmetsizlik vardı. Kürtçe düşmanlığı vardı, Kürt düşmanlığı vardı. Iğdır'da belediyeye çöreklenmiş kendi küçük mafyacıklarını oluşturmuş birimler Iğdır halkının hakkını yiyor. Küçük bir zümre Iğdır halkına hizmet etmek yerine halkın hakkı olan bütçeyi kendi cebine indirmekle meşgul. Sadece Iğdır Belediyesinin son 4 yılda borcu 500 milyon. 500 milyon TL borç yaptırmışlar belediyeye. Ama hizmetlere baktığımızda yürüyecek bir yolumuz, kaldırımımız yok. Tarım ve hayvancılığı rahatlıkla yapabileceğimiz bir alt yapımızın olmadığını görüyoruz. İşte kayyum budur. Kayyum darbecidir, mafyadır, hırsızdır" dedi.

Darbeci kayyumlardan medet umanlara yanıt veren Hatimoğulları, 31 Mart seçimlerinde adaylarının kazanacağını ve Iğdır'da çok dilli belediyecilik yapacaklarını vurguladı, "Kürt de Azeri de Terekeme de Türk de belediyeye gittiği zaman kendi anadiliyle hizmet görecek. Halkların dilinden daha güzel ne olabilir ki" diye ekledi.

Hayvancılığın teşvik edilmesine katkı sağlayacaklarını, kooperatifçiliğin önünü açacaklarını, sosyal politikalarla kadınlara ve gençlere, kültür sanat faaliyeti yürütmek isteyen herkese kapılarını sonuna kadar açacaklarını, kadın merkezleri kuracaklarını aktaran Hatimoğulları, "Çünkü bizler Sakinelerin, Pakizelerin, Jîna Mahsa Aminilerin 'jin jiyan azadî' sloganıyla bedel ödemiş bir partiyiz" diye konuştu.

Birçok kentte olduğu gibi Iğdır'da da hayalet seçmen olduğunu söyleyen Hatimoğulları şöyle konuştu: "AKP seçimle alamadığını kayyumla almaya çalıştı. Kayyumların yolsuzlukları, hırsızlıkları halk nezdinde teşhir oldu, şimdi başka bir kayyumcu yönteme başvuruyorlar. Seçmen taşıyorlar. Asker ve polisi buralarda seçmen olarak kaydettirip seçimleri kazanacaklarını zannediyorlar. Biz buradan siz değerli halkımızdan şu sözü alalım. Gece gündüz çalışacak mıyız? 7/24 çalışacağız, bize oy vermediğini düşündüğümüz ailelere tek tek gideceğiz ve onlara bu iktidarın Kürt düşmanlığını, halk düşmanlığını, işçi düşmanlığını, emekçi düşmanlığını anlatacağız. İktidarın kadın düşmanlığını anlatacağız. Aynı zamanda şehir dışında olan bütün akrabalarımızın 31 Mart'ta gelip burada oy kullanmaları için lütfen çağrılarımızı yapalım. Hangi kentte bir Iğdırlı varsa ve oyunu burada kullanıyorsa, Türkiye'nin her yerinde en yakın DEM Parti örgütüne giderek başvurusunu yapsın ve buraya gelişini sağlasın. Söz veriyoruz; kayyumcu zihniyete karşı demokratik belediyeciliği işleteceğiz, demokrasi gelecek Iğdır'a. İşçiyi, emekçiyi yoksulluğa mahkum eden, enflasyonu yükselten, seçimlerden sonra şimdiki zamların on misliyle bizleri yüz yüze bırakacak olan bu iktidara yerelden başlayarak kırmızı kart gösterecek miyiz?"

Halkın gücünün saraylardan çok daha büyük olduğunu vurgulayan Hatimoğulları, "Halkın gücü JİTEM ittifakından çok çok daha büyük. Sevgili Yaşar Kemal'in Ağrı Dağı Efsanesindeki Demirci Hüso'su şöyle der: 'Biz hep böyle her şeyde birlik olursak hiç kimse bize diş geçiremez. Bize dağlar, şahlar dayanamaz.' Sevgili Yaşar Kemal ne güzel söylemiş! Bizler halka birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece ne saraylar ne şahlar ne padişahlar karşımızda duramaz. Çünkü buranın halkı Zağroslar gibi, Ağrı Dağı gibi mağrur, gururlu, heyecanlı ve onurludur. Sizleri bu dayanışma ve mücadele aşkıyla selamlıyorum. 31 Mart'ta hepimizin zaferi kutlu olsun" dedi.