22 Eylül 2024 Pazar

Hatimoğulları Batman'da halkla bir araya geldi

Batman'da çalışmalarını sürdüren DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları, kayyumları göndereceklerini ve çok dilli bir hizmeti halka sunacaklarını belirtti. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, seçim çalışmaları kapsamında Batman'daydı. Hasankeyf'te esnaf ziyareti gerçekleştiren Hatimoğulları, ardından da Gercüş, Beşiri ve İkiköprü ilçeleri ile Cudi Mahallesi ve Petrolkent'teki halk buluşmalarına katıldı.

YAŞAMINI YİTİREN ROJWELAT KIZMAZ'I ANDI
Beşiri'deki halk buluşmasında söz alan Hatmoğuları, "79'lu yılların zor koşullarında burada bizlere belediye kazandıran ve demokratik belediyecilik anlayışının Batman'dan başlamak üzere Kürdistan'ın dört bir yanından yayılmasını sağlayan Edip Solmaz'ın değerli yoldaşları, onu sizlerin huzurunda saygıyla anıyorum. Faili meçhul cinayetlere karşı mücadele ederken kendisi de faili meçhuller kervanında ne yazık ki yerini alan Mehmet Sincar'ı ve Cengiz Altun'u saygıyla anıyorum. Özel harp yönteminin Türkiye ve Kürdistan'ın dört bir yanında nasıl yayıldığını, gençlerimize yönelik özel olarak nasıl bir çaba içinde olunduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Gülistan Doku'nun kaybedildiğini biliyoruz. Hala hafızalarımızda o kayıp dipdiri. Gülistan Doku'nun yakın arkadaşı Rojwelat'ı da yine şüpheli bir ölümle kaybettik. Ve Rojwelat yoldaşımızı, kız kardeşimizi burada sizlerin huzurunda sevgiyle anıyorum. Gençlerimize bunları yaşatanlardan tek tek hesap soracağız" dedi. 

Son 24 saatte 8 kadının erkek şiddetiyle katledildiğini söyleyen Hatmioğulları, "Jin, jiyan, azadî" sloganıyla mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti. 

KAYYUMLARI GÖNDERECEĞİZ
AKP iktidarının her yerde hırsızlığını, yolsuzluğunu, seçim hilelerini Beşiri halkının boşa çıkaracağını kaydeden Hatmioğulları, kayyumları göndereceklerini ve çok dilli hizmeti halka sunacakelerini ifade etti. 

DOLMABAHÇE MUTABAKATININ YILDÖNÜMÜ
Dolmabahçe Mutabakatının bugün yıldönümü olduğunu aktaran Yiğit, "Bugün Türkiye'de bir demokrasi sorunu varsa bunun en önemli sebeplerinden biri Kürt sorununun barışçıl ve demokratik yöntemlerle çözülmemesidir. Dolmabahçe Mutabakatından vazgeçen anlayış aynı zamanda darbe mekaniğini de hayata geçirmiştir" dedi. 

'KAZANMAK İÇİN HEP BERABER ÇALIŞACAĞIZ'
Hatimoğulları, şöyle devam etti:" Değerli Edip Solmaz'la ilgili araştırma yaparken çok önemli bir yazıya rastladım. Sevgili Gülcan Dereli yazmış. Şöyle söylemiş yazısında: '79'da zamanın ruhu farklıydı. Her yer beton değildi ama devletin zihinsel kodları o zaman da Kürtlere karşı bir beton gibiydi, şimdi de bir beton gibi. Edip Solmaz seçim kampanyasında sembol olarak ağacı kullanmıştı. Yaşam ağacı, kökleri derinlerde ama yeşermemişti daha. O ağaç bugün milyonların toplandığı bir ağaç haline geldi. İşte o ağaç bizim bütün siyasi partilerimizin köküdür. O ağaç binlerce yıldır bu topraklarda beraber verdiğimiz mücadelenin köküdür. Edip Solmazların, Terzi Fikrilerin devrimci ve yurtsever mücadele geleneğini bizler bu ağacın altında hep beraber sürdürmeye devam edeceğiz. Anadolu ve Mezopotamya topraklarında kökleri binlerce yıla dayalı bu ağacın gölgesinde bizler özgür, adil ve demokratik bir siyaseti inşa etmek için öğrencileri ve yol arkadaşları olarak sevgili Terzi Fikri'ye ve özellikle de Edip Solmaz'a kendi kentinde söz veriyoruz: Bütün belediyelerimizi sana yakışır bir şekilde kazanacağız, sana yakışır bir şekilde kazanmak için hep beraber çalışacağız. Yolumuz açık olsun. Serkeftin."