21 Eylül 2024 Cumartesi

Hatice Temel Türkiye'ye uğurlandı

Hatice Temel için düzenlenen uğurlama töreninde unutulmayacağının altı çizilirken, devrim sözü yinelendi.

Yaşamını yitiren Hatice Temel için Almanya Ezilen Göçmenler Federasyonu (AGİF) bünyesinde faaliyet yürüten İşçi Gençlik Derneği Derneğinde (AJK) uğurlama töreni gerçekleştirildi. 25 Şubat günü hayatını kaybeden Temel'in cenazesi son yolculuğa uğurlanmak için Türkiye'ye gönderildi.

Uzun yıllardır Güney Almanya'nın Laichingen Kasabasında yaşayan devrim emekçisi Hatice Temel için düzenlenen ve çok sayıda kişinin  katıldığı taziye kabullerinden sonra, Neu-Ulm'da  düzenlenen uğurlama töreninde Temel'i ailesi, dostları ve yoldaşları yalnız bırakmadı.

Hatice Temel'in kızıl bayrağa sarılı tabutu üzerine AGİF ve SKB bayrakları konuldu. Uğurlama töreninde, faaliyet yürüttüğü kurumlardan ve aile bireyleri tarafından konuşmalar yapıldı. Konuşmalarda ve sinevizyon gösterisinde duygusal atmosfer daha da yoğunlaşırken, çok sayıda kişinin göz yaşlarına hakim olamadığı görüldü.

ğurlama töreninde Hatice Temel'in çocukları da birer konuşma yaparak, duygusal bir atmosferde devrimci duygularını katılımcılarla paylaştılar.

AGİF: HATİCE ANNEMİZ DEVRİMCİ DEĞERLERE ÖNEM VEREN YOLDAŞIMIZDI
AGİF adına yapılan konuşmada, "Hatice Anne devrimci değerlere önem veren, yoldaşlarıyla yaşamını paylaşan bir annemizdi, yoldaşımızdı" diye vurgu yapılan konuşmada "onu erkenci yitirmenin hüznünü yaşıyoruz, acımızı paylaşanlara iyi ki varsınız, iyi ki yoldaşız, uğurlar olsun güzel insan" denildi.

SKB: GÜLE GÜLE GİT HATİCE YOLDAŞ! SENİ DAİMA SEVGİYLE, MİNNETLE ANACAĞIZ
Tabutu başında Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) adına Ayşe Yumli bir konuşma yaptı. Yumli "Bir kadın olarak, sömürü ve zulüm çarkının emekçilere yaşattığını o da farklı biçimlerde ve farklı kimlikleriyle yaşayanlardandı." diyerek Hatice Temel'i anlattı.

Yumli "İşçiler, emekçiler ve kadınlar bu bezirgânları daha fazla başımızda tutmayacak. Hatice yoldaşımızın da, devrimcilerin, komünistlerin dediği gibi faşizm yıkılacak, özgürlük kazanacak!  Güle güle git Hatice yoldaş! Gözün arkada kalmasın! Çocukların, sevdiklerin, yoldaşların seni daima sevgiyle, minnetle anacaklar, unutmayacaklar, unutmayacağız. Daima bizimlesin, daima seninleyiz! Uğurlar olsun!" diyerek konuşmasını bitirdi.

Tören'in ardından Hatice Temel kadınların omzunda taşındı. Türkiye'ye gönderilecek olan Hatice Temel, hayat arkadaşı Tacim Temel'in yanıbaşına İzmir'de toprağa verilecek.