5 Ekim 2024 Cumartesi

Hatay ve Adana'da HDP'nin kuruluşu kutlandı

Hatay ve Adana'da yapılan HDP'nin kuruluş etkinliklerinde HDP'nin tüm kesimlerin partisi olduğu vurgulandı. HDP'ye yönelik kapatma saldırılarına dikkat çekilen konuşmalarda, HDP'yi kapatmaya kimsenin gücü yetmeyeceği kaydedildi. 

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) kuruluşunun 9. yılına ilişkin etkinlikler sürüyor. Adana ve Hatay'da düzenlenen etkinliklerde tutsak siyasetçiler selamlandı, mücadelenin devam edileceği kaydedildi. 

HDP Adana il örgütü binasında düzenlenen etkinliğe HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, HDK, Yeşiller Sol Parti, İHD, SYKP, Barış Anneleri ve çok sayıda kişi katıldı. HDP'nin yürüttüğü çalışmaların anlatıldığı sinevizyon gösterimi yapıldı. HDP Adana İl Eşbaşkanı Mehmet Karakış, HDP'nin Türkiye ve Ortadoğu için bir umut olduğunu belirtti. Karakış, "Yayınladığımız deklarasyonla bundan sonra her kesimden topluma ulaşmak için yoğun çaba sarf edeceğiz. HDP bir inancın, HDP bir emeğin partisidir. Hiçbir güç bu nedenle HDP'yi alt edemeyecektir" dedi.

Hatimoğulları ise, HDP'nin Kürtlerin, halkların, kadınların, Alevilerin, ötekileştirilenlerin ve gençlerin partisi olduğunu ifade etti. Hatimoğulları, "HDP 9 yaşında değil, HDP yüzlerce senelik bir mücadelenin yansımasıdır. Ülkeyi yöneten faşist baskıcı yönetim kapatma davası açarak, HDP'yi 9 yaşında bırakmak istiyor. Ama halklar HDP'yi kapattırmayacak" ifadelerini kullandı.

Etkinlik balonların uçurulmasıyla sona erdi. 

HATAY
HDP İskenderun İlçe Örgütü, de parti binasında kuruluşunu kutladı. Kutlamaya, HDP PM üyeleri, SYKP, Yeşil Sol Parti, EMEP, İHD, Barış Anneleri ile çok sayıda partili katıldı. Kutlama HDP'nin çalışmalarını anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Kutlama pasta kesimi ile son buldu.