4 Ekim 2024 Cuma

Hatay MKÜ öğrencileri: Üniversiteleri teslim alamayacaksınız

Hatay MKÜ öğrencileri, Boğaziçi Üniversitesi öğrencileriyle dayanışma eylemi yaptı. Eylemda yapılan açıklamada "Üniversiteleri teslim alamayacaksınız" diye belirtildi.

Hatay MKÜ öğrencileri, Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan kayyum rektör Melih Bulu'ya karşı direnen Boğaziçili öğrencilerle dayanışma amacıyla Antakya Köprübaşı'nda basın açıklaması düzenledi.

"Baş eğmeyeceğiz, aşağı bakmayacağız" pankartının açıldığı eylemde gökkuşağı bayrağı açıldı. Eylemde basın açıklamasını Direnişin Renkleri LGBT+ Örgütü'nden Dilara Öztürk okudu.

İstanbul ve İzmir'de birçok öğrencinin gözaltına alındığını hatırlatan Öztürk, "İstanbul ve İzmir sokakları, büyük bir korkuya tanık oldu. Kayyumlarla, KHK'larla, tek elden, tepeden çıkan gece yarısı atamalarla üniversiteyi, gençliği, bütün bir toplumu kontrol altına almak isteyenlerin korkusuna. Bu korku, Boğaziçi'ne kelepçe vurdurdu. Bu korku, neredeyse bütün kenti 1 öğrenciye 5 polis düşecek şekilde abluka altına aldırdı. Biz bu korkunun nedenini iyi biliyoruz. Arkadaşlarımıza 'aşağı bak' dedirten bu korkuyu tanıyoruz fakat siz de bizi iyi tanırsınız özgür, akademik demokratik üniversite mücadelemiz dünden bu yana sürüyor ve sürecek. Üniversiteleri teslim alamayacaksınız" diye belirtti.

Öztürk, "Biliyoruz ki o kelepçe, sadece Boğaziçi öğrencilerine vurulmadı. O kelepçe bu coğrafyada yaşayan herkesin, öğrencilerin, işçilerin, emekçilerin, kadınların, LGBTİ+'ların, ezilen halkların, hepimizin yaşamlarına vurulmuştur. Ve o kelepçeyi söküp atmak, hepimizin boynunun borcu olarak, mücadeleyi, dayanışmayı büyütmekle mümkündür" diye kaydetti.